Cengiz Holding'in personeli ve asker hala Cerattepe'deymiş

Artvin'den 10 kişilik heyet, Başbakan Davutoğlu'nun "maden faaliyeti durdurulacak" sözünün tutulup tutulmadığını gözleriyle görmek için Cerattepe'ye çıktı. Dönüşte açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Karahan, "Şirketin iş makineleri, personeli, konteynırları hâlâ Cerattepe'de" dedi.

Yayınlanma: 27.02.2016 - 14:22
Abone Ol google-news

Artvin'den 10 kişilik heyet, Başbakan Davutoğlu'nun sözünün tutulup tutulmadığını gözleriyle görmek için Cerattepe'ye çıktı. Dönüşte gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, "

Artvinliler, Başbakan Davutoğlu’nun “Yargı süreci sonuna kadar maden faaliyeti olmayacak” sözü üzerine, maden şirketinin ormanda bir çalışma yapıp yapmadığını görmek için jandarma tarafından kapalı tutulan yolun açılmasını istedi. Yeşil Artvin Derneği Cerattepe’yi görmek için Valiliğe başvurdu. 10 kişinin çıkmasına izin verilince, heyet Cerattepe’ye çıktı.

KARAHAN: ŞİRKET PERSONELİ VE ASKERLER CERATTEPE'DE

Cerattepe'ye çıkan heyet, dönüş yolunda gözlemlerini gazetecilere anlattı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, "Şirketin personeli, bekçileri, mühendisleri orada. İş makineleri var. Konteynırlar duruyor. Yargı kararlarından çok emin görünüyorlar. Sanırım yargı kararını bekleyip sonra başlayacaklarına dair izlenim edindik. İş yeri izninlerini, SSK kayıtlarını sorduk İzinlerinin Murgul'da olduğunu söylediler. İzinleri Murgul'da ama kendileri burdalar. Cerettepe bölgesi şu anda abluka altında. Bekleyen güvenlik güçleri var. Açık altınla ilgili bir proje yapmayacağız diyemiyorlar. Madem Başbakan durdurulduğunu söyledi, o halde neden şirket personeli ve askerler orada duruyor? Bunları tekrar Başbakanlığa soracağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

16 Şubat günü Mehmet Cengiz’e ait Eti Bakır AŞ’nin konteyner ve iş makineleri Cerattepe’ye götürüldü. Artvin Halkı demokratik direniş hakkını kullanınca jandarma ve polisin gaz bombalı müdahalesi ile karşılaştı. Şirket polis eşliğinde ormana şantiyeyi kurdu. Jandarma da şantiyeye giden yolları kapatarak kimsenin geçişine izin vermedi. Halk, “AKP İktidarı askerimizi Mehmet Cengiz’in şirketine bekçi yaptı” diye tepki gösterdi.

DAVUTOĞLU “ŞİRKET DURACAK” SÖZÜ VERMİŞTİ

Artvin Halkı direnişten vazgeçmedi. Halkın kararlı ve etkili eylemleri sonucunda Başbakan Ahmet Davutoğlu Artvin heyeti ile biraraya geldi. Heyette yer alan Yeşil Artvin Derneği temsilcileri, Çankaya Köşkü’nde beş saat süren toplantıda Cerattepe ekseninde yaşananları bilimsel, hukuksal ve toplumsal boyutları ile anlattı. Dört bakan ve çok sayıda bürokratın katıldığı toplantının ilk iki saatinde Başbakan Davutoğlu da yer aldı. Davutoğlu, Rize İdare Mahkemesi’nde görülen yargı süreci tamamlanana kadar maden şirketinin Cerattepe’de hiçbir faaliyette bulunmayacağını taahhüt etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler