Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İstanbul'da bugün havanın parçalı ve az bulutlu olacağı ve sabah ile gece saatlerinde yer yer sis görüleceği belirtildi.

Yayınlanma: 28.02.2016 - 11:09
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin çevreleri ile bu sabah ilk saatlerde Tekirdağ çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının yağışla birlikte Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, kuzey ve doğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 17
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. 16
İzmir: Az bulutlu ve açık 21
Adana: Parçalı ve az bulutlu 22
Antalya: Az bulutlu ve açık 19
Konya: Parçalı ve az bulutlu 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 17


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler