Erdoğan'dan Can Dündar ve Erdem Gül için tehdit gibi açıklama: Ben gidiyorum ortalık çalkalanabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. "AYM'nin kararına uymuyorum" diyen Erdoğan, "Ben biliyorsunuz yola çıkıyorum, ortalık çalkalanabilir" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 28.02.2016 - 12:24
Abone Ol google-news

<video:488928>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yapacağı ziyareti hakkında bilgi verdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesi konusundaki bir soruya Erdoğan,  şu yanıtı verdi:

Her şeyden önce şu ana kadar dikkat ederseniz herhangi bir açıklamada bulunmadım ve bu konuyla ilgili de konuşmadım. Bu olayın ifade özgürlüğü ile yakından uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır. Biz bakar kör olmak durumunda değiliz. Bazı gerçekleri açık net görmeliyiz.

Bana göre medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde de medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Bu haberlerde Bu ülkenin Başbakanı'na, bugünkü göreviyle Cumhurbaşkanı'na her türlü saldırı vardır. Basın mensubu yazılı görsel kalkacak Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a istediği gibi saldıracak, istediği gibi iftira oyunlarının içerisine girecek ve biz buna seyirci kalacağız. Böyle bir şey söz konusu olamaz.


Erdoğan'a 'Üff' dedirten Can Dündar ve Erdem Gül sorusu - VİDEO

AYM'NİN VERDİĞİ KARARA UYMUYORUM

Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anaysa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım, o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara uymuyorum saygı da duymuyorum. Çünkü ortada bir gerçek var.

BEN YOLA ÇIKIYORUM, ORTALIK ÇALKALANABİLİR

Bakın bu bir beraat kararı değildir. Bu bir tahliye kararıdır. aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Kararında direnmiş olsaydı bu bireysel başvuru veya Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karar boşa çıkacak veyahut tahliye olmuş bu kişiler AHİM'e gidecekti. AHİM'e gittikleri zaman da oradan alacakları netice bellidir.

Bayırbucak Türkmenlerine giden yardımlarını durduracaksın, bu ülkede yargı makamları o sürece yardım ve yataklık edenleri tahliye edecek. Kusura bakmasınlar ben bu kadar rahat değilim. Ben biliyorsunuz yola çıkıyorum ortalık çalkalanabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler