Erdoğan'a tepkiler durmuyor... "Mutlaka hesabı sorulur"

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymuyorum' sözlerini eleştirdi. Türk, “Söylenmemesi gereken sözler söylenmiştir. Zaman aşımı söz konusu olmaz. Bir gün mutlaka yargı önünde hesabı sorulur.” dedi.

Yayınlanma: 29.02.2016 - 13:45
Abone Ol google-news



Hikmet Sami Türk, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla Anayasa Mahkemesi’nin kararını eleştirdiğini ve devam etmekte olan bir davaya müdahale ettiğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararın doğru olduğunu belirten Türk, yapılanın Anayasa’nın 148. maddesine göre gazetecilik faaliyeti olduğuna işaret etti. Türk, basın özgürlüğünün demokratik yönetimlerin olmazsa olmaz unsurlarından olduğunu hatırlattı.

Erdoğan'dan Can Dündar ve Erdem Gül için tehdit gibi açıklama: Ben gidiyorum ortalık çalkalanabilir

Kararla ilgili Erdoğan’ın açıklamalarının Anayasa’nın 153 ve 138. maddelerine aykırı olduğunu dile getiren Türk, “Bunlar bir cumhurbaşkanının söyleyeceği sözler değil. Anayasa'mıza göre bir cumhurbaşkanı devletin tarafsız başıdır. Cumhurbaşkanı görevine başlarken Anayasa'nın 103. maddesinde yer alan andı içmiştir. Bu antta Anayasa'ya, hukuk üstünlüğüne, demokrasiye bağlı kalacağına, görevini tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücüyle çalışacağına, bütün Türk milleti önünde, tarih huzurunda yemin etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı bu yeminini de çiğnemiştir. Tarafsız cumhurbaşkanı konumunu çiğnemiştir. Söylediği sözler devam eden bir davada mahkemeye talimat, tavsiye ve telkin niteliği taşımaktadır. Anayasamız bunu da yasaklamaktadır. Buna aykırı olan hükmü ihlal eden sözler söylemiştir. Yurt dışına çıkarken kamuoyunu meşgul edecek sözler söyleme ihtiyatındadır. Bu, cumhurbaşkanın tarafsızlığı ile bağdaşmamaktadır, Anayasa ihlali söz konusudur. Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında yargılanmamaktadır. Anayasa'yı açıkça ihlal etmiştir. Yoruma gerek olmayan Anayasa hükümlerini çiğnemiştir. Ceza hukuku açısından da suçtur. Bu suçlarda görev yaptığı süre içinde kovuşturma yapmak mümkün değil. Görev sonrasında yapılır. Zaman aşımı söz konusu olmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hukukçulardan Erdoğan'ın sözlerine tepki: Direnme söz konusu olamaz

Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargıya müdahalesinin söz konusu olduğunu belirterek, “Söylenmemesi gereken sözler söylenmiştir. Bu ihlal kolay kolay unutulacak değildir. Bir gün mutlaka yargı önünde hesabı sorulur.” diye sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler