Polise saldıranlar tanıdık çıktı

Bayrampaşa'da çevik kuvvete saldırı düzenleyen kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu.

Yayınlanma: 03.03.2016 - 14:21
Abone Ol google-news



İstanbul Bayrampaşa'da DHKP-C'li olduğu belirtilen iki kadın, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün girişine silahlı ve bombalı saldırı düzenledi. Saldırganların düzenlenen operasyonun ardından öldürüldü.

Operasyonun ardından yapılan incelemede kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu. Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre, saldırıyı Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi. İki kadın teröristin DHKP-C üyesi olduğu belirtildi.

PARASIZ EĞİTİM PANKARTI AÇMIŞTI

Bayrampaşa'da öldürülen Berna Yılmaz, 2010'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Roman açılımı toplantısında "parasız eğitim" pankartı açmış ve  19 ay tutuklu kalmıştı.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi olan Yılmaz, 14 Mart 2010 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen dönemin Başbakanı Tayip Erdoğan'ın katıldığı "Roman Buluşması"nda aynı üniversitede okuduğu arkadaşı Ferhat Tüzer ile birlikte "Parasız eğitim istiyoruz" pankartı açtıkları için konulduğu cezaevinde 19 ay tutuklu kalmıştı.

"CANLI BOMBA" OLARAK İLAN EDİLMİŞTİ

Çiğdem Yahşi ise 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce canlı bomba olarak ilan edilmişti.  Yahşi'nin avukatları konuya ilişkin açıklama yaparak, "Siyasi şube polisleri fotoğraflarını yayınladığı devrimcilerin her an herkes tarafından öldürülebileceği mesajını vermekte, 'görüldükleri yerde katli vaciptir' demektedir" demişti. Yakşi, 2012 yılında "örgüt üyesi" olma iddiasıyla tutuklanmıştı.

İstanbul Bayrampaşa'da polise saldırı... Önce bomba attılar, sonra taradılar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler