Şehidin acılı babası: Gece telefonla konuştuk, sabah cenazesi geldi

Mardin'deki çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Murat Karadal'ın görme engelli babası Cuma Karadal, "Bizim komşumuz geçen gün bir rüya görmüş. 'Sizin yorganın bir köşesi yanıyor' demiş. Ben aldırmadım. İşte bu gece gerçekleşti" dedi.

Yayınlanma: 03.03.2016 - 16:01
Abone Ol google-news

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lilerle çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Murat Karadal'ın görme engelli babası Cuma Karadal, oğlunun dün gece telefon ettiğini annesiyle konuştuğunu aktarıp, “Telefon etti, annesiyle konuştu. 'Anne ben bu gece operasyona gidiyorum' dedi. Annesi 'İşin gücün rast gelsin yavrum' dedi. Ben de aynı şeyi söyledim. Telefonu kapattık. Sabah da cenazesi geldi" dedi.

Evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden görme engelli şehit babası Karadal, oğlunun son iznine geldiğinde bir hafta kaldığını anlattı. Geçen hafta da görev yerine döndüğünü belirten Karadal, “Bana 'Hakkını helal et' dedi. Ben de 'Helal hoş olsun' dedim. Kendi adına da bir kurban kestim. Ne yapayım? İçim yanıyor. Cenab-ı Hak doğru yoldan şaşırtmasın. Şehit mertebesine varsın. Ahirette inşallah bizi de görür, biz de o seviyeye varırız.” diye konuştu.

KOMŞUMUN RÜYASI GERÇEKLEŞTİ

Bir komşularının gördüğü rüyayı da aktaran baba Karadal, “Bizim komşumuz geçen gün bir rüya görmüş. 'Sizin yorganın bir köşesi yanıyor' demiş. Ben aldırmadım. İşte bu gece gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Oğlunun son olarak dün gece telefon ettiğini belirten acılı baba, “Gece annesiyle görüştü. Ben de yanında duruyordum. Telefon etti. 'Anne ben bu gece operasyona gidiyorum' dedi. Annesi 'İşin gücün rast gelsin yavrum' dedi. Ben de aynı şeyi söyledim. Telefonu kapattık. Sabah da cenazesi geldi.” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler