Ergenekon'da tahliyeler peş peşe

Ergenekon Davası'nın sanıklarından Tuncay Özkan, Levent Göktaş, Sedat Peker, Kemal Kerinçsiz, İbrahim Şahin, Yalçın Küçük, Merdan Yanardağ, Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Alaaddin Sevim, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Hasan Atilla Uğur hakkında tahliye kararı verildi.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 13:40
Abone Ol google-news

Ergenekon Davası'nın sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, Levent Göktaş, Sedat Peker, Kemal Kerinçsiz, İbrahim Şahin, Yalçın Küçük, Merdan Yanardağ, Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Alaaddin Sevim, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Hasan Atilla Uğur hakkında tahliye kararı verildi.

DANIŞTAY SALDIRISININ FAİLİNE TAHLİYE

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın da tahliyesine karar verilen isimler arasında. Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı koyduğu Arslan hakkında "haftada üç gün polis merkezine gidip imza atma" kararı da verdi.

DURSUN ÇİÇEK'E DE TAHLİYE ÇIKTI AMA...

Mahkeme, Dursun Çiçek hakkında da tahliye kararı verdi ancak Çiçek, Balyoz davasında da tutuklu olduğundan dolayı cezaevinden salıverilmeyecek.

TUNCAY ÖZKAN VE LEVENT GÖKTAŞ'IN TAHLİYE GEREKÇESİ

 Mahkeme, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için verdiği kararın gerekçesinde, "Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabileciği, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar bulunması nedeniyle söz konusu durumun adalet duygularını incitebilecek olması" ifadelerine yer verdi.

"KAVUŞUYORUZ... 1994"

Mahkemenin kararının ardından gazeteci Tuncay Özkan, 1994 gün sonra özgürlüğüne kavuşacak. Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan, Twitter hesabından kararın ardından bir tweet attı. Nazlıcan Özkan, "Kavuşuyoruz... 1994" diye yazdı.

TUNCAY ÖZKAN’IN AVUKATINDAN ‘TAHLİYE’ AÇIKLAMASI

Tahliye kararının ardından açıklama yapan Tuncay Özkan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Bugün ‘Türkiye’de hakimler var’ diyebileceğimiz bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Avukat Hüseyin Ersöz, tahliye kararının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklama yaptı. Tuncay Özkan’ın tekrar özgürlüğüne kavuşacağını belirten Ersöz, “Nazlıcan babasına kavuşuyor. Nazlıcan şu an yolda ve zannediyorum ki iki saat içinde Tuncay Özkan cezaevinden çıkış yapmış olacak. Sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle içeride bulunan sanal bir örgütün yöneticisi olmakla suçlanan Tuncay Özkan, salt gazetecilik faaliyetleri nedeniyle içerideydi ve bugün ‘Türkiye’de hakimler var’ diyebileceğimiz bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Silivri’deki yargılamalar bu ülkenin yüz karası, bu ülkedeki hukuk sisteminin çürümüş olduğunu gösteren karar ve uygulamalar imza attı 5 sene içerisinde. Ancak bugün Çağlayan Adliyesi’ne geldiğimizde vicdanlarına göre karar veren, bunun için hiçbir şey aramayan hakimlerle karşılaştık. Onların bakışları, davranışları, kaleme dökmüş oldukları karar bile Silivri’dekilerden çok daha farklı. Türkiye’de tıpkı bir zamanlar faşizm Almanya’sında söylendiği gibi ‘Türkiye’de hala hakimler var’ diyebilen bir hukukçuyum artık. Bugün Tuncay Özkan tekrar özgürlüğüne kavuştuğu için ve bugün yine diğer mahkemeler tarafından verilecek olan kararlarla Ergenekon davası sanıkları tekrar özgürlüğüne kavuşacağı için hukuk adına biraz daha ümitlenmiş, Türkiye’nin geleceği adına biraz daha ümitlenmiş durumdayım” diye konuştu.


NAZLICAN ÖZKAN 'TAHLİYE' KARARINI DUYDU VE...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler