Uluslararası Gazeteciler Federasyonu: AB liderleri tepki vermeli

Brüksel merkezli Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasından dolayı büyük endişe içinde olduklarını ifade etti. İki grup, bunun siyasi bir girişim olduğunu ve Avrupa Birliği liderlerinin acilen tepki vermeleri gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma: 04.03.2016 - 17:10
Abone Ol google-news

EFJ ve IFJ, Zaman ve Todays Zaman’a kayyım atanmasının medya özgürlüğünü riske attığını ve medyadaki çok sesliliğin hedef aldığı belirtilirken, yaklaşık 1000 gazetecinin de işsiz kalabileceğini belirtti.

EFJ, Avrupa Birliği’nin Zaman’a, Today’s Zaman’a ve Cihan Haber Ajansı'na atandığı öne sürülen siyasi kayyıma karşı AB’nin sessiz kalamayacağının altını çizerken, yargı sisteminin eleştirel medyanın susturulmasında kullanılamayacağını ve bunun medya çalışanlarının sosyal haklarına saldırı olduğunu belirtti.

Basın Özgürlüğüne Yeni Bir Darbe Örneği

EFJ ve IFJ yetkilileri, bu durumu, Türkiye’de basın özgürlüğüne yeni bir darbe örneği olarak da AB Konseyi'ne rapor edeceklerini aktardılar.

Açıklamada, Zaman’ın 35 farklı ülkede yayın yapması sebebiyle, müdahalenin uluslararası sonuçlar doğurabileceğine de dikkat çekildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler