Ve Tuncay Özkan özgür: Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar

Mahkeme heyetinin hakkında tahliye kararı verdiği Tuncay Özkan, cezaevinden çıktı. Özkan cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, "Bu ülkeyi alçaklarını hırsızların elinden kurtaracağız. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar" diye konuştu.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 17:00
Abone Ol google-news

Ergenekon davası kapsamında 1994 gündür tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Tuncay Özkan'ı cezaevi önünde yurttaşlar karşıladı.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Özkan, "Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar" diye konuştu. "6 yıl boyunca bize yapılan hiçbir muameleye kin öc alma duygusu içinde değiliz" ifadelerini kullanan Özkan "Biz hep beraber el ele hiçbir ayrım gözetmeden, Kürdü, Alevisi hepbirlikte yürüyeceğiz" dedi.

FOTOGALERİ: TUNCAY ÖZKAN TAHLİYE EDİLDİ

"Başımdan 5 suikast geçti en sonunda öldürülemediğim için içeri attılar" diye konuşan Özkan, "Altı yıldır 'suçum nedir?' dedim. Mahkemelerde bunu sordum" şeklinde konuştu.

517 gün boyunca hücrede kaldığını anımsatan Özkan, "Ben 517 gün Türkiye'nin haline acıdım, üzüldüm" ifadelerini kullanırken, "Mesleğim adıma bir şeyler söylemek istiyorum, ilk günden beri bana gösteridiğiniz dayanışma için çok teşekkür ederim" dedi.

BU ÜLKEYİ HIRSIZLARIN ELİNDEN KURTARACAĞIZ

Tuncay Özkan, "İstiklal Marşı'nın üçüncü kıtasının birinici mısrasını söylemek istiyorum.  'Yurduma alçakları uğratma sakın...' demekki yurdumuza alçaklar uğruyor. Bu ülkeyi alçaklarını hırsızların elinden kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

NAZLICAN ÖZKAN: HALA 60 TUTUKLU GAZETECİ İÇERİDE

6 yıl önce babası cezaevine girdiğinde 14 yaşında olan ve 21 yaşında babasına yeniden kavuşan Nazlıcan Özkan ise burada yaptığı açıklamada, "Altı sendir devam eden bir mücadelemiz var. Gerçeği hakikati anlatmaya çalışıyoruz. İçerideki masum insanları nbir gün daha fazla içeride durması vicdanları yaralıyor. Hala 60 tutuklu gazeteci içeride" dedi.

ÖZGÜRLÜĞE MERHABA

Özkan, tahliyesinin ardından kendisi için açılan Twitter hesabından ilk tweetini de attı. Özkan, "Özgürlüğe merhaba..." notunu düştüğü tweette bir de fotoğraf paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler