MİT’i kullanıyorlar

Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon kaydında MİT’ten haber yapılması için malzeme adı altında bilgi talep ediliyor

Yayınlanma: 10.03.2014 - 23:01
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon kaydında MİT’ten haber yapılması için “malzeme” adı altında bilgi talep edilmesi, MİT’in istihbarat toplama görevini iktidarın talebi doğrultusundayaptığını gösterdi. Bilişim uzmanı CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, kamuoyuna yansıyan konuşmada MİT’in iktidarın güdümünde hareket ettiğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Meclis’te geçen yıl yasadışı dinlemelerin engellenmesi amacıyla bütün partilerin desteğiyle kurulan TBMM Böcek Araştırma Komisyonu’nun MİT’e yaptığı ziyareti anımsatan Aksünger, yetkililerin kendilerine MİT’in illegal dinleme yapmaya ihtiyaç duymadığını, yargının zaten MİT’in talep ettiği her dinlemeye izin verdiğini söylediğini kaydetti. Aksünger, MİT’in Erdoğan ailesinin özel şirketi gibi kullanıldığını belirterek “Düşen ses kayıtları bunu teyit ediyor. MİT’in üzerinde ailece etkileri var. MİT’e çok ihtiyaç duydukları görülüyor. Ailece MİT’i kullanıyorlar. MİT’ten giden dinleme talepleri de yargı tarafından sorgusuz kabul ediliyor” diye konuştu. Aksünger, Böcek Komisyonu’nun geçen yıl MİT’e yaptığı ziyarette Türkiye’de yasadışı dinleme yapan bir örgüt olup olmadığı sorusuna “Böyle bir örgüt yok” yanıtının verildiğini ifade etti. İktidarın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından böyle bir yapılanmayı gündeme getirdiğini ifade eden Aksünger, MİT’in ahlaka ve yasalara aykırı olarak Erdoğan’ın emrinde iktidar lehine görev yaptığını ifade etti. CHP’li Aksünger, “Görünen o ki insanların özel hayatlarını yeri gelince deşifre etmek için MİT tarafından bir arviş yapılıyor. MİT’in muhalefet yapacak, onların aleyhine olabilecek her şeyi arşivlediğini düşünüyorum. Bu emirler MİT’e verilmiş. Bu da şimdi ortaya çıkıyor” dedi.

SERVİS İDDİASI

Sosyal medya üzerinden önceki gün yayımlanan bir başka tapede Fatih Saraç’ın, TMSF’ye devredilen Digiturk’ü almak için işadamı Abdullah Tivnikli ile yarıştığı ortaya çıkmıştı. Saraç’ın, alımdan vazgeçirmek için hakkında haber yapmakla tehdit ettiği Tivnikli, konuyu Başbakan’a aktarmıştı. Tivnikli’nin, Erdoğan aracılığıyla Saraç aleyhine dava açabilmek için tehdit içerikli görüşmenin kaydını MİT’ten aldığı ileri sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler