Merdan Yanardağ tahliye oldu

Ergenekon davası kapsamında aldığı hapis cezası nedeniyle hakkındaki yakalama kararı sonrası Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklu bulunduğu Muğla E Tipi Kapalı cezaevinden tahliye oldu.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 23:55
Abone Ol google-news

Merdan Yanardağ Yalıkavak beldesinde kiraladığı yazlıkta dinlenirken Ergenekon davası kapsamında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hakkındaki 10 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle 13 Eylül tarihinde Bodrum'da polis tarafından adliyeye getirilmesinin ardından Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Yaklaşık 6 aydan bu yana Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Yanardağ, saat 21.00 sıralarında tahliye oldu. Yanardağ'ı cezaevi önünde yaklaşık 50 kişilik bir grup karşıladı.

Cezaevi önünde bir açıklama yapan Merdan Yanardağ, kendisinin özgürlüğüne kavuştuğu için mutlu olduğunu ancak Türkiye'nin özgürlüğüne kavuşmadığını söyledi. Türkiye'yi yıllardır teslim alan çetenin tertibinin nihayet bozulduğunu kaydeden Yanardağ, "Bu kumpası kuranlar kendi deyimleriyle, bu komployu kuranlar sadece suçlanan cemaat ya da paralel devlet dedikleri güç değildir. Suç ortakları hala daha hükümeti işgal etmektedirler. Tahliye olan arkadaşlarımız ‘hiç bir şekilde kin duymadık, intikam beslemeyeceğiz' dediler. Elbette kin ve intikam bizden uzak ama bir şeyin altını özellikle çizmek istiyorum. Bunlardan hesap soracağız. Hesap sormak gerekiyor eğer hesap sorulmazsa, bu ülkenin aydınlarına, aydınlanmacı güçlerine, devrimci güçlerine bu tertibi kuranlara hesap sorulmazsa bu bir daha tekrarlanacaktır. Bugün 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin nasıl direndiğini gördünüz. Görevde olduklarını iddia ederek tahliyelerin reddi yönünde karar verdiler. O kadar pis bir oyun ki bu geçen hafta Cuma günü sonunda koğuşlara haber gönderip cezaevi aracıyla tahliye başvuru yapmaları için dilekçe istiyorlar. 13. Ağır Ceza Mahkemeleri tahliye için dilekçe verin değerlendireceğiz diye dilekçeleri topluyor. Tipik bir yetki gaspıyla bu tahliye taleplerini ret ettiklerini bildiriyorlar. Ben bu nedenle paraleliyle, iktidarıyla Türkiye'yi teslim almaya çalışan bu ülkenin 200 yıllık aydınlanma birikimine, geleceğine karşı gerici faşizan bir yönetim kurmaya çalışan bu tertibi oluşturan güçlerden insanların özgürlüklerini gasp eden bu güçlerden hesap sorulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler