Suriye'den Kilis'e neden 8 roket atıldı?

Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 Katyuşa roketatar mermisi, Kilis kent merkezine düştü. Mermiler nedeniyle Sıdıka Mavzer (54) isimli kadın ile Mert Özkan (4) öldü, 2 kişi ise yaralandı. TSK karşılık verdi, 5 hedefe 50’den fazla top mermisi atıldı.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 14:21
Abone Ol google-news

<video:494170>

NEDEN ?

Suriye’nin Türkiye sınırındaki IŞİD ile Türkmenler arasında yaşanan çatışma Kilis’e taştı. Türkiye’nin IŞİD’e karşı Türkmenlere topçu desteği vermesinin ardından örgüt, Kilis’e Katyuşa roketlerle saldırdı. Suriye’nin Türkiye sınırındaki Düden ve Tukliy köylerine yönelik Türkmenler önceki gün saldırıya geçmişti. Türkiye’nin topçu desteği ile Türkmenler iki köyü IŞİD’den geri aldı. Stratejik öneme sahip olan Düden köyünü kaybeden IŞİD’in bu nedenle Türkiye’ye saldırdığı değerlendiriliyor.

Suriye’de IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenen 8 Katyuşa roketatar mermisi, dün 14.00 sıralarında Kilis’te kent merkezindeki 4 mahalleye düştü. Sıdıka Mavzer (54) isimli kadın ile 4 yaşındaki Mert Özkan öldü, 2 kişi ise yaralandı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, “Kalabalık yerlerden uzak durun, ev ve işyerlerine çekilin” uyarısı yaptı. Kilis’te daha önce 3 kez Katyuşa roketi düşmüş, 2 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Suriye’den ateşlenen roketlerden 2’si Vali Konağı yakınına, 3’ü Kâzım Karabekir, 1’i Turgut Özal, 2’si Tibilevler mahallesine düştü. Dede Korkut Caddesi üzerine roket düştüğü sırada dışarıda bulunan Sıdıka Mavzer ile Mert Özkan ile 2 kişi yaralandı. Mavzer ve Özkan kurtarılamadı. Okulladaki öğrenciler tahliye edildi. Mavzer’in ölümü, ailesini yasa boğdu. Sıdıka Mavzer’in oğlu Şükrü Mavzer, “Başımıza ne zaman bomba düşecek diye bekliyorduk, sonunda düştü. Yetkililer gelip de bir şey sormadı. Kadınlar Günü’nde annemi kaybettim. Çocuğum korkudan evime giremiyor. Keşke hepimiz ölseydik de bu acıyı yaşamasaydık. Benim annem öldü, bir başkasının, çocuğu ölmesin” dedi.

‘Fırtına’lı karşılık

TSK tarafından roketatar mermilerinin geldiği Suriye yönüne Fırtına obüsleriyle misilleme atışı yaptı. 5 hedefe 50’den fazla atış yapıldığı belirtildi.

5 roket mermisi Kilis'e düştü - VİDEO

AKP KİLİS VEKİLİ: İŞİNİZE BAKIN

Kilis'e düşen roketlere ilişkin CNN Türk'e açıklama yapan AKP Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, saldırının ardından Başbakan ve Milli Savunma Bakanı'yla görüştüğünü söyeledi. 2 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, Belediye Başkanı Kara'dan vatandaşlara evlerinize çekilin çağrısı yapılmıştı. AKP Milletvekili Dülger bu çağrının aksine bir açıklama yaparak "Vatandaşlarımız soğukkanlı olsun, devletimiz güçlüdür, herkes işine gücüne baksın" dedi.

Kilis'te patlama anı canlı yayına böyle yansıdı - VİDEO



TRT World muhabiri düşen roketlerle ilgili canlı yayında bilgi verirken yeni roket düştü. Arkadaki kalabalık bir anda kaçıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler