Elazığ'da 13 bölgede 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilanı

Elazığ Valiliği, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle 4 ilçesindeki toplam 13 bölgede 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 16:37
Abone Ol google-news


Elazığ'daTerörle mücadele kapsamında devam eden operasyonlar nedeniyle Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu olmak üzere 4 ilçede toplam 13 bölgede geçici güvenlik bölgesi ilan edildi.

Elazığ Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada,

"Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, aşağıda koordinat bilgileri yazılı Elazığ ili Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 13 ayrı bölgede 1 Mart 2016 - 1 Eylül 2016 tarihleri arasında bakanlar kurulunun 23 Şubat 2016 tarih ve 2016/8558 sayılı kararı ile geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için; geçici askeri güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır" denildi.

Valilik açıklamasında, geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen yerler ise şöyle sıralandı:

"Alacakaya-Gortil Yaylası-Herbite Yaylası, Arıcak İlçesi'nde Görese 1 ve Görese 2, Karakoçan İlçesi'nde Gazdağı, Karaboğa Dağları Hattı, Dilektaşı Yaylası, Akpınar Batısı, Pilavtepe Bölgesi, Koçyiğitler Köyü Batısı, Başak Yaylası ve Velikan Doğusu, Palu İlçsi'nde ise Akdağ Bölgesi ve Haydar Yaylası."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler