Eski HDP'li vekilin 5 yıl hapsi isteniyor.

ERZURUM'da 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde HDP'den milletvekili seçilen ve düzenlenen kutlamada "Kazandığımız zafer sayın Abdullah Öcalan'ın ve Kürdistan şehitlerimizin zaferidir" dediği gerekçesiyle Seher Akçınar Bayar hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 13:28
Abone Ol google-news

Yaklaşık 5 ay kadar HDP'den Erzurum Milletvekili olan Seher Akçınar Bayar, 7 Haziran seçimleri sonrası merkez Palandöken ilçesi Kazım Yurdalan Mahallesinde düzenlenen kutlamaya katıldı. 7 Haziran seçimlerinde 73 bin 629 oy alarak Meclis'e giren HDP'li Seher Akçınar Bayar, zaferi kutlamak için meydanda toplanlara, "Erzurum Kürdistandır, Kürdistanın parçasıdır. Kazandığımız bu zafer sayın Abdullah Öcalan'ın ve cezaevinde tutuklu bulunan tüm tutsaklarımızın Kürdistan şehitlerimizin, dağlarda özgürlük nöbeti için mücadele eden yoldaşlarımızın zaferidir. Onların özgürlükleri için bir başlangıçtır" diye konuştu.

Seher Akçınar Bayar'ın yaptığı bu konuşmanın ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Seher Akçınar Bayar hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile iddianame hazırlandı.

İddianamede her ne kadar Seher Akçınar Bayar'ın savunmasında suçlamaları kabul etmesede bilirkişi raporunda, bölücü terör örgütü lehine propaganda yaptığının anlaşıldığı vurgulandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından Seher Akçınar Bayar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler