Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı, yandaş medya tarafından terörist ilan edildi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı, yandaş medya tarafından terörist ilan edildi

Yayınlanma: 09.03.2016 - 15:04
Abone Ol google-news

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD), PSAKD Gazi Şehitleri Cem Evi ve Alevi Bektaşi Federasyonu, Yeni Şafak ve Akit Gazetelerinde 6 Mart Pazar günü PSAKD Sultangazi Şube Başkanı Göksel Fidan’ın fotoğrafının “İşte O Teröristler” başlıklı haberde “bilinçli” olarak Halil Sönmez ismiyle kullanıldığını belirtti.

Haberin “son aylarda Alevi Kurum Temsilcileri üzerinde kurulmaya çalışılan Devlet Baskının da önemli örneklerinden birisi” olduğunu ifade eden PSAKD, Yeni Şafak ve Akit gazeteleri tarafından “hedef gösterildiklerini” bildiren bir basın açıklaması yayınladı. “Yeni Şafak ve Akit Gazetesinin bu yanlışı, gazetenin biat ettiği AKP hükümetinin ve baskıcı devlet zihniyetinin Şube Başkanımız üzerindeki bilinçli bir yansımasıdır. Gazetenin bu haberi son aylarda Alevi Kurum Temsilcilerimiz üzerinde kurulmaya çalışılan devlet baskının da önemli örneklerinden birisidir” ifadelerini kullanan PSAKD, “Baskılar bizi yıldıramaz” açıklamasında bulundu.

“Derneğimizin Sultangazi Şubesi, son yıllarda yürüttüğü mücadelesi ile derneğimiz adına bir cem evi binası inşasına başlamış ve bu yapıyı en kısa zamanda bitirmeyi, ibadete, gazi halkı için hizmete açmayı hedeflemiştir.” ifadelerini kullanan PSAKD, “Şube başkanımızın tam da bu çabayı gösterdiği sıralarda Yeni Şafak ve Akit Gazetisinde BİR TERÖRİST olarak ifşa edilmesi ve Hedef gösterilmesi düşündürücüdür” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler