Diyanetin bilirkişi istemine ret

Terör saldırısı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği Fransız Charlie Hebdo mizah dergisinin çizdiği ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği belirtilen karikatürleri köşelerine taşıyan gazetemiz yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın yargılandığı davanın dördüncü duruşması yapıldı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 17:19
Abone Ol google-news

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar gazetemiz yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan katılmadı. Bazı müşteki ve tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu.

HAKİM TEHDİTKAR SÖZLERİ NEDENİYLE 1 KİŞİYİ SALONDAN ATTI

Hakim Abdurrahman Orkun Dağ, 1.280 şikayetçiden usulünce talepte bulunanların listesinin hazırlandığını, diğerlerinin ise iddianamede yer almayan müştekiler olduğunu ve suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle yasada yer aldığı şekilde katılma taleplerinin reddedildiğini açıkladı.
Bunun üzerine, seyirci bölümünde oturan bir kişi söz aldıktan sonra, müdahillik taleplerinin neden kabul edilmediğini sordu. Mahkeme hakimi Dağ da yasalar çerçevesinde karar verdiğini belirtti. Bunun üzerine söz konusu kişi, "Eğer hakkımızı burada arayamayacaksak, o zaman hakkımızı bire bir mi arayalım?" diye konuştu. Bu sözleri tehditkar sözler olarak algıladığını ifade eden mahkeme hakimi, söz konusu kişiyi salondan çıkardı. Polislerin koluna girip çıkardığı kişi, bu sırada, "Adalet her zaman Allah'ındır" diye bağırdı.

DİYANET İŞLERİ VEYA VATİKAN TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Talepleri değerlendiren Mahkeme Hakimi Abdurrahman Orkun Dağ, bilirkişi tayini konusunda zorunluluk olmadığı gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın veya Vatikan'ın bilirkişi tayin edilmesi taleplerinin reddine karar verdi. Hakim, reddi hakim talebinin ise bir üst mahkeme olan nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

KARAN VE ÇETİNKAYA İÇİN 6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

14 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed olduğu iddia edilen karikatürünü köşelerinde yayınladıkları gerekçesiyle, gazetemiz yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme" suçlarından 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler