'Kebap Festivali'ni silahla basan sanıklara hapis cezası

Adana'da 'Kebap ve Şalgam Festivali' düzenlenen alanda silahla havaya ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vuran 6 sanığa,1'er yıl 11'er ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 10.03.2016 - 11:17
Abone Ol google-news

 

Merkez Seyhan İilçesi Sarıyakup Mahallesi'ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi'nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde 12 Aralık'ta binlerce Adanalı ve şehir dışından gelenlerin katılımıyla 'Şalgam-Kebap Festivali' düzenlendi. İddiaya göre, akraba olan Mehmet (36), Sadık (25), Ömer (31) ile Cumali Pamuk (32), Hakan (26) ve Aykut Yarımtaş (23) festivali bastı. Mehmet Pamuk tüfekle rastgele ateş açtı, ellerinde bıçak ve pala olan diğer şüpheliler de tekme atarak festival alanındaki bazı masaları dağıttı.

"Milli içeceğimiz ayrandır"

Kısa süre içerisinde yakalanan 6 şüpheli Adli Tıp Birimi'ne götürüldükleri sırada eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini, festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler gazetecilere, "Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır" diye bağırdı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler adli kontrolle serbest bırakılırken itiraz üzerine yeniden yakalanan Mehmet Pamuk, tutuklandı.

Festivale tabancalı, av tüfekli, sopalı, döner bıçaklı saldırı-FOTOĞRAFLAR

Alkol alınıyor diye kebap festivali basanların rakılı paylaşımları

İlk duruşmada serbest bırakılmıştı

İlk duruşmada tahliye edilen Mehmet Pamuk ile diğer sanıklar hakkındaki karar yargılandıkları Adana 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde verildi. Suçu kabul eden Mehmet Pamuk, "Cami yanında rakı içilmesi nedeniyle bu duruma kızdığım için bana ait av tüfeği ile olay yerine gidip 'Ya Allah, Bismillah, Allah-u ekber' deyip havaya 3 el ateş ettim. Amacım insanları uyarmaktı. Herhangi bir kişiye zarar verme kastım yoktu" diye savunma yaptı. Diğer sanıklar da bıçak kullanmadıklarını sadece masaları devirdiklerini söyledi. Hakim, tüm sanıklara iyi hal indirimi uygulayarak 1'er yıl 11'er ay 15'er gün hapis cezası verdi. Yargıtay'ın kararı onaması halinde hapse girecekleri belirtildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler