82 Suriyeli mülteciyi kamyon kasasında taşıyan sürücü tutuklandı

Aydın'ın Söke İlçesi'nde umuda yolculuğa hazırlanan 82 Suriyeli mülteci, balık istifi seyahat ettikleri kamyon kasasından jandarma tarafından yakalandı. Kamyon şoförü tutuklandı.

Yayınlanma: 10.03.2016 - 16:42
Abone Ol google-news

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün gece kırsal Doğanbey ve Sarıkemer Mahalleleri'nde yaptıkları yol kontrolünde şoförünün tedirgin davranışlarından şüphelindekleri kapalı kasalı bir kamyonu durdurdu. Kamyonun hava alacak hiçbir yeri olmayan kasasını açan jandarma ekipleri, büyük bir insanlık dramıyla karşılaştı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Kapalı kasada balık istifi gibi uzun süredir seyahat ettikleri belirlenen çoğunluğu kadın ve çocuk 82 Suriyeli mülteci, jandarma tarafından tek tek kamyondan indirildi. Çocuğuyla yolculuk yapan Suriyeli bir kadın, araçtan inmesine yardımcı olan sivil giyimli jandarmanın boynuna sarılıp ağladı. Tüm ihtiyaçları karşılanan Suriyeli mültecilere, her hangi bir sıkıntı ve sağlık sorunlarının olup olmadıkları soruldu. Yakalanan mülteciler, gerekli yasal tebligatların ardından 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na göre serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve Suriyeli göçmenlere para karşılığında yardım ettiği iddia edilen kamyon sürücüsü O.A. ise, sevk edildiği adliyede tutuklanıp, Söke Cezaevi'ne teslim edildi.

Mültecilerin yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek içirn Didim'e gitmeye çalışırken yakalandıkları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler