CHP'den 'dokunulmazlık' açıklaması: 1994'teki gibi olur

CHP Başkanvekili Engin Altay, "400'ü aşkın fezlekeyi bekletirken, HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'teki, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir" dedi.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 18:29
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 5 HDP'li milletvekili hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren fezlekelerin Meclis Başkanlığına sunulmasına ilişkin soruyu, şöyle yanıtladı:

CHP'nin ilkesel olarak dokunulmazlıklarla ilgili prensibi, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. TBMM'nin raflarında şu anda yanlış bilmiyorsam 400'ü aşkın fezleke var. Bunları bekletirken HDP Eş Genel Başkanlarının dokunulmazlıklarını bunların içerisinden çekip Meclis Genel Kuruluna getirmek 1994'te Türkiye'de yaşanan ve hâlâ hafızalarda olan, Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan tabloların yeniden yaşanması demektir.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu raporları geldikten sonra daha net şeyler söylemek belki mümkün ama TBMM, Tayyip Erdoğan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun iradesine göre iş yapacak bir Meclis değildir. TBMM, yürütme organının tekelinde, onun emrinde, Tayyip Erdoğan'ın kapıkulu gibi çalışacak bir Meclis değildir diye umut ediyorum. Demokratik usul ve kaideler içinde, TBMM içtüzüğü ve Anayasa çerçevesinde tavır ve tutum almış bir partiyiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler