Bulgaristan'da görülmemiş insanlık ayıbı: Bakın yaptığına ne diyor

Yeni bir hayat umuduyla Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan göçmenleri sınırda zırhlı araç, silah ve köpeklerle yakalayan Bulgar vatandaşı Dinko Valev, katıldığı televizyon programında kendisiyle övündü.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 18:34
Abone Ol google-news

<video:496398>

Yambol kentinde oturan 29 yaşındaki Valev, Türkiye’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın karşısındaki Bulgaristan’ın Elhovo bölgesine gelen göçmenleri iki zırhlı, bir ATV aracı ve köpekleriyle yakalıyor.

Yakaladığı göçmenlerin videolarını paylaşan Valev, her gün sınır bölgelerinde devriye çıktığını da anlatıyor. Paylaştığı bir videoda üçü kadın 16 sığınmacıyı silah zoruyla yere yatırdığı görülen Valev, “Bunların hepsi Suriyeli kaçak, Bulgaristan’a, Rusya’ya, Fransa’ya giriyorlar. Bunları ne yapacağımı bilmiyorum” diyor.

Bulgaristan’da televizyon programlarına katılarak göçmenleri nasıl yakaladığını ballandırarak anlatan Valev, “Yaptığım işi ‘en basit haliyle bir sportif faaliyet olarak adlandırabiliriz, kimse de bir sporcuyu şiddetsever olarak tanımlayamaz” diye konuştu.

Göçmenlerden birinin evinin önündeki motosikleti ‘Allah’ diye bağırarak çalmak istediğini iddia eden Dinko Valev, “Göçmenler tarafından saldırıya uğradıktan sonra sınır devriyesi için insan toplamaya karar verdim. Onlar motosikletimi ‘Allah’diye bağırarak çalmak istediler. Bende ondan sonra Bulgar halkını koruyan bir kamu hizmeti yapmaya karar verdim” diye konuştu.

‘Süper kahramanım’

Katıldığı bir televizyon programında oldukça eleştirilen Valev’e, “Yaptığının suç olduğunu biliyor musun? Onlar ülkelerinden savaş olduğu için kaçıyor. Eğer yakalamak istiyorsan polis olmalıydın” denilirken, Valev de kendisini ‘Süper kahraman’ olarak gördüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler