'Aç kapıyı oğlum'

Berkin Elvan, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı. Oğlunun mezarına sarılarak ağlayan anne Gülsüm Elvan baygınlık geçirdi.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 23:39
Abone Ol google-news

Berkin Elvan, ölümünün 2. yılında Feriköy’deki mezarı başında anıldı. Okmeydanı’nda ise Berkin’in vurulduğu sokağa kırmızı karanfil ve ekmek bırakılırken, ailenin avukatlığını üstlenen Halkın Hukuk Bürosu da Berkin’in vurulmasının üzerinden 1000 gün geçmesi dolayısıyla oturduğu mahallede 1000 adet ekmek dağıttı. Avukatların basın açıklamasının ardından semte giren silahlı ve maskeli özel harekât polisleri Berkin ile ilgili asılan pankartları topladı. Polis, saat 15.00 için Berkin’in vurulduğu sokağın başında toplanma çağrısı yapan Halk Cephesi üyelerinin toplanmasına da izin vermedi.

Ekmek ve kırmızı karanfil bırakılan Berkin’in mezarına sarılarak ağlayan anne Gülsüm Elvan “Oğlum buradayım, aç kapıyı yanına geleyim” diye ağıt yakarken baygınlık geçirdi. Gülsüm Elvan hastaneye kaldırıldı. Baba Sami Elvan da “Çocuğum bu ülkede hiçbir haksızlık ve hırsızlık yapmadı. İki yıldır hâlâ adalet arayışımız devam ediyor” dedi.Anma törenine Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan Korkmaz, Abdullah Cömert’in yakınları, Ethem Sarısülük’ün yakınları, Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da katıldı.

‘Berkin’e sözümüz var’

Berkin’in öldürülmesini Ankara Barosu önünde protesto eden Devrimci Liseliler üyesi 4 öğrenci darp edilerek gözaltına alındı. Öğleden sonra da Sakarya Caddesi’nde yürümek isteyen Dev-Lis üyelilere polis engel oldu. A.Ü Cebeci Kampusu’nda da kurulan standın üzerine ekmek, mumlar, karanfiller bırakılarak Berkin’in fotoğrafı asıldı. Akşam da Güvenpark’ında gençlerin “Berkin’e sözümüz var” sloganları eşliğinde yaptığı açıklamada, “Barış ve kardeşliğin dünyası için mücadeleye devam” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler