Ankara Kızılay'da bombalı saldırı: 37 ölü, 15'i ağır 48 yaralı

Ankara'nın Kızılay semtinde bombalı araç saldırısı düzenlendi. Patlamada 37 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı bu sabah yaptığı açıklamada, 30 kişinin olay yerinde 7 kişinin de hastanelerde yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırı nedeniyle 15'i ağır olmak üzere 48 de yaralandı.

Yayınlanma: 13.03.2016 - 18:56
Abone Ol google-news

<video:497337>

Ankara’nın en işlek merkezlerinden Kızılay’da Güvenpark’ın yanındaki otobüs duraklarına 18:45’te yanaşan bomba yüklü araçla intihar eylemi gerçekleştirildi. Başbakanlık’a 350 metre mesafede yaşanan patlamada 37 kişi yaşamını yitirdi.

Hastaneden yapılan son açıklamaya göre, 37 yurttaş yaşamını yitirdi. Saldırıda 15'i ağır olmak üzere 48 kişi de yaralandı.

Yine lüks araç

Bomba yüklü BMW marka son model beyaz renkli bir araç, Güvenpark’ın yanında Atatürk Bulvarı üzerine bulunan 413-185 nolu otobüslerin duraklarını hedef aldı. 2 belediye otobüsü ile sivil araçların bulunduğu sırada durağa yanaşan bombalı araç infilak ettirildi. Belediye otobüsleri ile 4-5 araç alev alırken, içindekiler feci şekilde can verdi. Kaldırımda yürüyen ve durakta bekleyen yurttaşlar da etkilendi.

Öğrenciler hedef oldu

Dün sabah yapılan YGS sınavından çıkan öğrenciler, stres atmak için Kızılay’a akın etmişti. Kızılay’daki kafelerde vakit geçiren öğrencilerin eve dönüş saati olan 18:45’te yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu gençler oluşturdu.

Trafik kilitlendi

Patlama başkentin birçok noktasından duyuldu. Ambulans ve itfaiye ekipleri, patlama nedeniyle oluşan yoğun trafik yüzünden olaya geç müdahale etti. Patlama alanında yerlerde yatan yaralılara ilk müdahaleyi olay yerindeki halk yaptı. Yanan araçlar ve otobüsleri söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri, bir yandan da yaralıları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Olaydan sonra 125 yaralı başkentteki 14 farklı hastaneye sevkedildi. Bunlardan 19’nun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Polis geç geldi

Patlamanın yeri, Başbakanlık hizmet binası, Yargıtay, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi devlet binalarına 100 ile 300 metre uzaklıkta. Güvenpark’ın içerisinde son dönemde parkın yarısına yakınını güvenlik noktası olarak kullanan çevik kuvvet ekipleri, patlama alanına 100 metre mesafeye yaklaşık 15 dakika sonra geldi. Güvenlik koridoru oluşturan güvenlik güçleri yerlerde yatan yaralılar yerine ilk müdahaleyi basın çalışanlarını patlama alanından uzaklaştırarak yaptı. İlk anlarda yaralılar kendi imkânlarıyla hastanelere gitmeye çalıştı.

Ankara'da ölen yurttaşların isimleri açıklandı

Bağdat Çermik
Muharrem Çermik
Ayşe Bilgilioğlu
Perihan Çermik
Mehmet Yurtsever
Turgay Bulut
Fehmi Çetinkaya
Murat Gül
Hamide Sibel Çetinkaya
Berkay Baş
Erdem Soydan
Taner Kılıç
Feyza Acısu
Sevinç Gökay
Kerim Sağlam
Ferah Önder
Oğuzhan Dura
Sümeyra Çakmak
Destina Peri Parlak
Cemal Özdiker
Kemal Kalıç
Yaşar Durakoğlu
Kemal Bulut
Elif Gizem Akkaya
Ozan Can Akkuş
Atakan Eray Özyel
Nurettin Can Çalkınsın
Zeynep Başak Gürsoy
Elvin Buğra Arslan
Mehmet Alan
Polis Memuru Nevzat Alagöz

ABD: Tehdit biliniyordu

Erdoğan'dan patlama açıklaması: Vatandaşlarımız endişe etmesin

Sadece ABD değil Askeri İstihbarat da uyarmış

Ankara'daki patlama anı kameralarda (VİDEO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Sizin yüzünüzden’

Patlamanın ardından halkın ilk tepkisi olay yerinin güvenliğini sağlamaya çalışan polis kuvvetlerine oldu. “Hepsi sizin yüzünüzden” diye bağıran yaralılar dikkat çekti. Kızılay Metrosu, patlama nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Yakınlarından haber alamayan yurttaşlar, panikle Kızılay’a koştu ardından hastane hastane dolaştı. Numune’de hayatını kaybeden bir kişinin telefonunu arayan kişiye doktorlar kötü haberi veremeyip yaralı demekle yetindi. Numune’de eşiyle birlikte yaralı olarak tedavi gören bir kişi, yaşadıklarını “Tam metrodan çıkarken bir anda patlama oldu. Ben eşimin üzerine kapandım. Bu sırada belime bir cisim geldi. Şu an sol ayağımı hissedemiyorum” dedi.

Güvenpark’ta panik

Patlamanın etkisiyle Kızılay’da büyük panik yaşandı. Özellikle Güvenpark’ın içinde bulunan minibüs duraklarında çok sayıda kişi evine gitmeyi beklerken saldırıya maruz kaldı. Minibüslerin de camları patlamanın şiddetiyle paramparça oldu. Panikle Güvenpark’tan kaçan yurttaşlar, çevredeki işyerlerine sığındı. Çok sayıda işyerinin de camları tuzla - buz oldu.

Ankara’da son olarak 17 Şubat’ta bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı gerçekleştirilmiş, 28 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı TAK adlı örgütün gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı

10 Ekim’de Ankara Garı’nın önünde meydana gelen patlamada da 107 kişi hayatını kaybetmiş, 500’den fazla kişi yaralanmıştı. Saldırının failinin IŞİD militanı olduğu anlaşılmıştı.

Ankara'daki patlamaya yayın yasağı

Görgü tanığı anlattı: Bir araç, içinde bulunduğumuz otobüse çarpıp patladı

Dünya, Ankara'daki bombalı saldırıyı böyle duyurdu

Ankara patlaması sonrası Twitter ve Facebook’ta yavaşlama


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler