Şanlıurfa ve Hakkari'de Nevruz kutlamaları yasak!

Hakkari ve ilçelerinde yürütülen operasyonlar sebebiyle, il merkezi ve tüm ilçelerinde nevruz etkinliklerinin yasaklandığı açıklandı. Şanlıurfa'da da benzeri etkinlik ve gösteriler Valilik kararınca yasaklandı.

Yayınlanma: 15.03.2016 - 14:54
Abone Ol google-news

Hakkari ve ilçelerinde yürütülen terörle mücadele operasyonları sebebiyle, il merkezi ve tüm ilçelerinde nevruz etkinliklerinin, olası bir huzursuzluk ve kışkırtmanın engellenebilmesi amacıyla yasaklandığı açıklandı. Şanlıurfa'da da benzeri etkinlik ve gösteriler Valilik kararınca yasaklandı.

Açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz genelinde yürütülen terörle mücadele operasyonları sebebiyle, Hakkâri İl Merkezi ve tüm ilçelerimizde 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşleri ile düzenlenecek Nevruz etkinlikleri, meydana gelebilecek muhtemel bir huzursuzluğun ve kışkırtmanın engellenebilmesi, millî güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, uygun şartlar oluştuğunda tekrar değerlendirilmek ve en kısa sürede tekrar serbest bırakılmak üzere 15.03.2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır."

ŞANLIURFA'DA DA YASAKLANDI

Şanlıurfa Valiliği, kentte çeşitli siyasi parti ve STK'lar tarafından oluşturulan Nevruz komitesi, Nevruz kutlamalarının 19 Mart cumartesi günü yapılacağını duyurdu. Tertip komitesi halen nevruz kutlamalarının cumartesi yapılacağını duyurmaya devam ederken, bugün Şanlıurfa Valiliği yazılı açıklama yaparak, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü kentte tüm etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan Nevruz açıklaması şöyle:

"Anayasamız ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi için, 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte '21 Mart Nevruz Kutlaması' kapsamında yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler 17, 18, 19, 20 Mart 2016 tarihlerinde Şanlıurfa İl merkezi ve tüm ilçelerde yasaklanmıştır. 21 Mart 2016 Pazartesi günü Nevruz Kutlaması kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında il merkezi olan ve Valiliğimizin miting alanı olarak belirlediği Paşabağı miting alanında düzenlenebilecektir. Paşabağı miting alanı dışında ve tüm ilçelerde nevruz kutlaması kapsamında yapılması planlanan tüm etkinlikler yasaklanmıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler