Utanmadan Cumhuriyet'i hedef gösterdi... Şimdi tutuştu

Ankara'daki hain bombalı saldırıyı Cumhuriyet gazetesiyle ilişkilendiren kirli yalan haberi yayan Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan tutuştu. Utanmadan, sıkılmadan Cumhuriyet emekçilerini kirli yalanla hedef gösteren Bayram Zilan, şimdi "Hedef gösterilmekten" dert yanıyor.

Yayınlanma: 16.03.2016 - 12:08
Abone Ol google-news

Ankara'da gerçekleştirilen ve Türkiye'yi yasa boğan hain ve alçak saldırı sonrası Twitter'daki bir sahte hesaptan  “Ankara’daki canlı bomba eyleminin yapıldığı araç, Güneydoğu’da serbest çalışan bir Cumhuriyet muhabirine ait”ti ve “iki gün boyunca Cumhuriyet’in otoparkında kalmış” kirli yalanı ortaya atıldı.

Bu alçak saldırıyı Cumhuriyet ile ilişkilendirmek isteyen provokatör hesaplara itibar eden Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, Cumhuriyet'i açıkça suçlayıp hedef gösterdi.

Başta Yandaş Havuzunun amiral gemisi Sabah gazetesi ve diğerleri gazeteci Bayram Zilan'ın yazdıklarını kaynak gösterip, kirli yalan haberi sayfalarına taşıdı. 

Cumhuriyet'in yalanlamasına rağmen, bu yalanlamayı görmemezlikten geldi, sayfalarına bile almadı.

Cumhuriyet'in açıklaması: İftira atma bombacıyı bul

[Haber görseli]

Gazetemiz bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek Bayram Zilan'ı hedef gösteren tweetleri nedeniyle şikayet etti. Zilan'ın hakaret suçundan cezalandırılmasının talep edildiği dilekçede şu hususların altı çizildi: "Gazetemiz, korkunç bir terör saldırısıyla ilgili gibi gösterilerek, halkın kin ve düşmanlığına maruz bırakılmaya çalışılmaktadır. Belirtilenlerin tüm gerçek dışıdır. Ne adı geçen kişi Cumhuriyet’te herhangi bir zamanda çalışmıştır. Ne Cumhuriyet’ten basın kartı almıştır. Ne basın araç kartı almıştır. Ne de katliamda kullanılan araç Cumhuriyet Gazetesi’nin otoparkında kalmıştır. Bunların hepsi sadece bir telefonla ortaya çıkacak yalanlardır." 

Cumhuriyet emekçilerini açıkça hedef gösteren, gazete çalşanlarını zan altında bırakan, yurttaşlarımızı kin ve düşmanlığa sevkeden Zilan, özür dileyeceğine Twitter üzerinden özel mesajla gazetemizi kendisini hedef göstermekle suçladı.

Suçlayıcı tweetim yok diyen Zilan, hain saldırı sonrasında; "Bomba yüklü araç C.tesi günü Cumhuriyet Gazetesi'nin otoparkında gizleniyor, Cumhuriyet Gazetesi'nin basın kartıyla aramalardan sıyrılıyor" sözlerini Twitter'a bizzat yazmış bundan sonra da havuz medyası bu iddiaları manşetlerine taşımıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler