Terörle mücadele için 15 bin polis alınacak

Hükümet, Ankara’daki son bombalı saldırının ardından ‘kamu düzeninin sağlanması, terörle mücadele’ kapsamında 15 bin polis alınması için Meclis’e yasa tasarısı sundu.

Yayınlanma: 16.03.2016 - 22:42
Abone Ol google-news

Hükümet, 15 bin polis alınmasına ilişkin yasa tasarısını TBMM Başkanlığı’na sundu. Tasarının gerekçesinde, “kamu düzeninin sağlanması, terörle mücadele” kapsamında asayiş, çevik kuvvet ve özel harekât birimlerindeki polis memuru sayısının artırılmasının zorunlu hale geldiği belirtildi.

Hükümet, Güneydoğu’da terör olaylarının artması, son 5 ayda Ankara’da 3 bombalı saldırıda 165 yurttaşın yaşamını yitirmesinin ardından yeni polis alınmasına karar verdi. TBMM Başkanlığı’na sunulan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatına 15 bin yeni polis kadrosu tahsis edilmesine ilişkin tasarının gerekçesinde, devletin en temel görevinin vatandaşların korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içinde bir yaşam sürmesini sağlamak olduğu belirtilerek, anayasa ve yasalara uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün sağlanması, kamu düzeninin anayasada yazılı hak ve hürriyetlerin, güvenlik, suçun işlenmeden önlenebilmesi için gereken önlemlerin alınması, suçluların yakalanması ve her türlü suçla mücadelede en büyük sorumluluğun Emniyet Teşkilatı’na düştüğü kaydedildi.

 

‘Kadro yetersiz’

Toplumun huzurunu bozan, korku ve endişeye neden olan suçların başında asayiş suçlarının geldiğine dikkat çekilen gerekçede, merkezde 1153 ve taşrada 10 bin 296 olmak üzere toplam 11 bin 449 adet polis memuru kadrosunun olduğuna dikkat çekilerek, “Polis Meslek Yüksek okullarında 3 bin 528 ve Polis Meslek Eğitim merkezlerinde 11 bin öğrenci olmak üzere toplam 14 bin 528 öğrencinin 2016 yılında mezun olacak olması, ayrıca 2016 yılı içerisinde 10 bin öğrenci alımının planlanması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait mevcut polis memuru kadroları yetersiz kalacaktır. Bu nedenle tasarı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatına 15 bin adet polis memuru unvanında kadronun ihdas edilmesi öngörülmektedir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler