Almanya'dan Türkiye için kırmızı alarm: Elçilikler kapatıldı, lise tatil

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Beyoğlu'ndaki Özel Alman Lisesi ve Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği güvenlik gerekçesiyle bugün tatil edildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ankara'daki büyükelçiliğimiz saldırı tehtidiyle sebebiyle kapatıldı" denildi.

Yayınlanma: 17.03.2016 - 09:30
Abone Ol google-news




Almanya, Türkiye'deki 'ciddi bir saldırı tehdidi' nedeniyle İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu ve Alman Lisesi ile Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği'ni bugün kapatma kararı aldı.

Alman Bakan: Temsilcilikler ciddi terör tehlikesi nedeniyle kapatıldı

Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun girişine sabah saatlerinde bugün kapalı olunduğuna dair yazı asıldı. Birkaç saat sonra ise o yazıya ek olarak başkonsolosluğun neden kapalı olduğunu içeren bir yazı daha asıldı. O yazıda, "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" denildi.

Almanya Başkonsolosluğu önünde çevik kuvvet ve TOMA

Almanya'nın etkin siyasi dergilerinden Der Spiegel de, Soma faciası sonrası ''Erdoğan cehenneme git" gibi birçok kritik habere imza atan muhabiri Hassnain Kazım'ı geri çekiyor.

Der Spiegel Türkiye muhabirini geri çekiyor

 

Eğitim-öğretime ara verilen Alman Lisesi'nin yönetiminden yapılan duyuruda ise, "Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz" ifadelerine yer verildi.



ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Almanya'dan konuya ilişkin ilk açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, Alman temsilcilikleri ile Alman Lisesi'nin "saldırı ihtimaline karşı" kapatıldığını duyurdu. Açıklamada, "olası bir saldırı ihtimaline işaret eden belirtiler var" denildi.

Bakanlık açıklamasında, Alman Lisesi'nin tatil edilme nedeni, "teyit edilemeyen bir uyarı" olarak belirtildi.

ALMANYA SALI GÜNÜ "TÜRKİYE" UYARISI YAPMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, salı günü Ankara'da yaşayan Alman vatandaşlarına "her an olabilecek bir saldırı" konusunda uyarıda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler