Bu yalana inandılar, parayı kaptırdılar

İSTANBUL’da vatandaşları telefonla arayarak sözde bir televizyon kanalındaki programa katılma hakkı kazandıklarını söyleyip 270’şer lira para topladığı iddia edilen Osman G.(23) polis tarafından yakalandı. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheli başına geçirdiği ve yüzünü tamamen kapatan kırmızı şapka ile adliyeye gönderildi.

Yayınlanma: 19.03.2016 - 10:34
Abone Ol google-news



Küçükçekmece'de polisi arayan Sevgi K.(34) kendisini telefonla arayan bir kişinin televizyon programına katılmak için seçildiğini söyleyerek kendisinden 270 lira para istediğini söyledi.

Durumdan şüphelendiğini söyleyen genç kadın polisten yardım istedi. Bu ihbar üzerine harekete geçen polis, Sevgi K.’ya teklifi kabul etmiş gibi yapmasını isteyerek evde pusu kurdu.

Bir süre sonra eve gelen motosikletli bir kurye Sevgi K.’dan parayı aldıktan sonra yakalandı. Ancak kuryenin dolandırıcılıktan haberi olmadığı ve para karşılığı tutulduğu öğrenildi. Bunun üzerine kuryeden parayı teslim edeceği kişiyi arayarak nerede buluşacaklarını sorması istendi. Bakırköy’de bir otel önünde buluşmak için randevu veren şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Osman G.’nin aynı dolandırıcılık yöntemiyle 5 kişiyi daha dolandırdığı ortaya çıktı. Şüphelinin uyuşturucu kullanmak suçundan daha önceden polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli sorulara yanıt vermezken, yüzünü tamamen kapatan kırmızı şapkasıyla dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler