İstiklal Caddesi'nde saldırı: 1'i canlı bomba 5 ölü, 7'si ağır 36 yaralı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde kaymakamlık binası yakınlarında canlı bomba saldırısı sonucu, biri canlı bomba 5 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda, 7'si ağır 36 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si çocuk. İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında 3'ü İsrailli 1'i İranlı 4 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliği belli oldu.

Yayınlanma: 19.03.2016 - 11:07
Abone Ol google-news

<video:500715>

İstanbul  İstiklal Caddesi’ndesabah 10.58’de şiddetli bir patlama meydana geldi.Taksim İstiklal Caddesi'ndeki Beyoğlu Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamada canlı bomba ile birlikte 5 kişi yaşamını yitirdi, 12'si yabancı uyruklu 36 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden üçü İsrailli biri İranlı olan kişilerin kimlikleri belli oldu.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu. Saldırıda İsrail vatandaşları, Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman; İran vatandaşı Ali Rıza Khalman hayatını kaybetti.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI BAŞSAVCI OLAY YERİNE GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamadan bir süre sonra yaptığı açıklamada kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda 1'i canlı bomba 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu  olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İstiklal'deki patlama anından yeni görüntüler... Canlı bomba o mu? - VİDEO


Yetkililer patlamanın yaşandığı yerde parçalanmış cesedi bulunan bir kişinin canlı bomba olabileceği belirtirken  7'si ağır 36 kişinin yaralandığı, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı. 4 ağır yaralı  ise bölge de bulunan eğitim ve araştırma hastanelerinde ameliyata alındı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası yaptığı açıklamada yaralı ve ölü sayısı hakkında bilgi verdi. Mehmet Müezzinoğlu 7'si ağır 36 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı olduğunu açıkladı. Bakan müezzinoğlu 4 ağır yaralının ameliyata alındığını, ölenlerden 4'ü olay yerinde, İsrail vatandaşı olan bir kadın ise hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

İSTİKLAL CADDESİ KAPATILDI

Patlamanın ardından İstiklal Caddesi tamamen kapatılarak boşaltıldı. İkinci bir patlama ihtimaline karşı önlem alan güvenlik güçleri, ara sokaklarda şüpheli aramaya başladı. Patlamanın ardından cadde üzerinde polis helikopteri uçtuğu görüldü.

İSTİKLAL CADDESİ YAYAYA AÇILDI

Yaya ve araç trafiğine kapatılan caddede saat 18.30 sıralarında bariyerler kaldırıldı. Cadde yaya trafiğine açıldı.

YARALILARIN 12'Sİ TURİST

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla, Şişli Etfal, Samatya ve Çapa Tıp Fakültesi hastanelerine sevk edildi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre saldırıda, 6 İsrail, 2 İrlanda, 1 İzlanda, 1 Almanya, 1 Dubai, 1 İran vatandaşı yaralandı.

İstiklal'deki patlama sonrası dehşet görüntüleri - VİDEO
 

Patlamadan hemen sonrası görüntüler amatör kamerada - VİDEO



 

 

İstiklal Caddesi'ndeki patlama anı kamerada - VİDEO

İstiklal Caddesi'nde patlama: 4 ölü, 20 yaralı var-FOTOĞRAFLAR

Patlama anını görgü tanıkları anlattı - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler