Ala: İstiklal bombacısı IŞİD üyesi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi'nde intihar saldırısını gerçekleştiren bombacının IŞİD üyesi Mehmet Öztürk olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 20.03.2016 - 13:46
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirilmiştir'' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Nevruz kutlamalarına ilişkin alınan emniyet tedbirleriyle ilgili olarak, 120 bin polis ve 80 bin jandarmanın görevlendirildiğini açıkladı. Ala, "143 noktada x-ray cihazlarıyla aramalar yapılmaktadır. 10 bin arama dedektörü ve 614 adet bomba ve patlayıcı tespitinde kullanılan köpekle beraber arama, yol kontrolleri yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

Bakan Ala, 4 kişinin hayatını kaybettiği İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda canlı bombanın IŞİD bağlantılı Mehmet Öztürk olduğunun kesinleştiğini belirterek, "Canlı bombanın emniyet ya da jandarmada arama kaydı yok. Başka bağlantıları olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Bakan Ala, bölgede devam eden operasyonlar, Newroz kutlamaları ve İstiklal saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstiklal bombacısının kimliği kesinleşti



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler