Nusaybin'de bombalı saldırı ve çatışma: 5 şehit, 6 yaralı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir özel harekat polisi şehit olmuştu. Bu olayın ardından başlatılan operasyonlarda çıkan çatışmada, 4 asker şehit oldu. Çatışmalarda 5 asker ile 1 polis de yaralandı.

Yayınlanma: 21.03.2016 - 10:19
Abone Ol google-news



Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sabah saatlerinde, yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu özel harekat polisi Gökhan Osman Karaduman'ın şehit olmasının ardından devam eden operasyonlarda, PKK'liler ile çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 4 asker şehit oldu. Çatışmalarda, 5 asker ile 1 polis de yaralandı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, 4 askerin şehit olması ile ilgili yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"21 Mart 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensubumuza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Çatışmalar devam ederken, Durucu Mahallesi üst tarafında bulunan dağlık bölgeye, tanklar tarafından top atışı yapıldığı öğrenildi. Nusaybin'de patlayıcı tuzaklanan hendek ve barikatların imha edilmesi, PKK'lilerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Fotoğraf: Arşiv


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler