Konsoloslar ve belediye başkanları teröre karşı kol kola yürüdü

İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısının ardından, bugün de Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle, İstanbul'daki konsoloslar ve ilçe belediye başkanları terörü lanetlemek için İstiklal Caddesi'nde yürüdü.

Yayınlanma: 22.03.2016 - 16:54
Abone Ol google-news



Aralarında ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter, İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Shai Shabtai Cohen, Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Josen Vantieghem, AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Yeniay'ın da bulunduğu belediye başkanları ve konsoloslar Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na gelerek, terör saldırısında hayatını kaybedenler için oluşturulan taziye defterini imzaladı. Taziyeleri Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan kabul etti.



Taziye defterini imzalayan, İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Shai Shabtai Cohen, "Terör nereden gelirse gelsin, teröre karşı birlik olmamız gerektiğini bir kez daha anladık. Brüskel'de bugün olan acı olay 3 gün önce İstanbul'da yaşandı" dedi.

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter da taziye defterini imzaladıktan sonra bir açıklama yaparak, "Kaybettiğimiz terör kurbanları için acı duyuyoruz" diye konuştu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ardından konsoloslardan ve ilçe belediye başkanlarından oluşan grup, belediye binasından çıkarak, patlamanın olduğu alana kol kola yürüdü. Yürüyüş sırasında İstiklal Caddesi'nde bulunan tramvay seferleri yapılmadı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, grup polis koridorunda yürüdü.



"İNSANLIK ÇIKARI HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR"

Grup yürüyerek saldırının yapıldığı alana geldi. Saldırının yapıldığı yerde basın açıklamaları yapıldı. İlk olarak Beyoğlu Beleye Başkanı Demircan, 19 ülke temsilcisine ve belediye başkanına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise "Biz burada ülkemizi ziyaret eden misafirlerimizi kaybettik. Bugün coğrafyamızda insanlar öldürülüyor. Bugün Brüksel'de yaşanan olaylar sonrasında tekrar gördük ki terör sadece Ankara'da, Paris'te, İstanbul'da, Brüksel'de değil, terör her yerde insanlık adına her birimizin karşısında durması gereken insanlık suçudur. Onun için ben bütün konsoloslarımıza teşekkür ediyorum. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ülkelerimizin çıkarları farklı olabilir. Ama insanlık çıkarı her şeyin üzerindedir" ifadesini kullandı.


"TÜRK İNSANINDAN ALDIĞIM DESTEK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Marc Josen Vantieghem, "Türk insanından aldığım destek, birlik ve beraberlik için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada olma sebebim, Beyoğlu'ndaki patlamada yanınızda olduğumuzu göstermek içindi. Birçok farklı milleten vatandaş hayatını kaybetti Beyoğlu'ndaki patlamada. Neden böyle yerleri vuruyorlar? Çünkü çok kozmopolit böyle yerler İstanbul, Brüksel…Bu sebeple birlik ve beraberlik içinde bu teröre karşı savaşmamız gerekiyor. En önemlisi burada bütün ülkelerin terörist örgütlere karşı birlik olması. Birlik ve beraberlik içinde onlara karşı savaşıp yok etmeye çalışırsak başarılı olabiliriz" diye konuştu.

ABD BAŞKONSOLOSUNDAN TÜRKÇE AÇIKLAMA

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter da Türkçe olarak "Büyük geçmiş olsun, Türkiye'nin başı sağolsun ve beraber olmalıyız" dedi.

Hunter İngilizce olarak ise "Tüm ülkeler birlik ve beraberlik içinde savaşmalı. Hem Türkiye'nin hem Belçika'nın başı sağolsun. Bizim de vatandaşlarımız vefat etti. Birlik ve beraberlik içinde olalım" diye konuştu.

“UMARIM BU HERKES İÇİN YAŞANAN SON SALDIRI OLUR"

İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai Shai Shabtai Cohen da "Buradaki yerel yetkililere, Türk yetkililere teşekkür ediyoruz. Patlamanın ardından yaşamını yitiren İsrail vatandaşlarının cenaze işlemleri, evlerine dönmeleri konusunda yardımcı oldukları için Türk yetkililere çok teşekkür ediyorum. Terörist saldırıların önlenmesi içinde bu şekilde iş birliği yapmaya devam etmeliyiz. Burada da mumlar yakacağız, çiçekler bırakacağız. Umarım bu herkes için yaşanan son saldırı olur" şeklinde konuştu.

BELÇİKA KONSOLOSLUĞU'NA YÜRÜDÜLER

Açıklamaların ardından konsoloslar ile ilçe belediye başkanları patlamanın olduğu alan karanfil ve çelenk bıraktı. Daha sonra grup Sıraselviler'de bulunan Belçika İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü. Yürüyüş sırasında yine güvenlik önlemlerinin yoğun olduğu görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler