CHP'den Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında suç duyurusu

CHP Bolu İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında, 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 23.03.2016 - 13:24
Abone Ol google-news

CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve diğer partililer, 6 sayfalık suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti. Suç duyurusu dilekçesinde Oslo mutabatı ve buna ilişkin ses kaydı, terör örgütü liderlerinin görüşmelere ilişkin açıklamaları, üst düzey devlet yetkililerinin açıklamaları ve operasyon taleplerinin valiler tarafından reddedilmesine yer verildi. İlgililerin, çözüm sürecinde PKK terör örgütüne ilişkin basına yansıyan beyanları, Oslo görüşme sürecine ilişkin protokol ve çözüm tutanakları, İmralı tutanakları ve devlet arşivlerinin delil olarak gösterildiği suç duyurusu hakkında adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Ozan Çelikağ, terör örgütünün şehir yapılanmasının kuvvetlendirilmesi ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve muhimmat depolamasına dönemin AK Parti hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğunu ileri sürerek, şöyle dedi:

"Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir. Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü üyeleri yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamıştır. Recep Tayyip Erdoğan dönemin AKP'li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçunu oluşturmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler