Basın örgütlerinden Dündar ve Gül'e destek

Ulusal ve uluslararası basın meslek örgütleri tutuklu gazeteciler için bir araya geldi. Toplantıda Can Dündar, “Basının içler acısı halini yarın daha iyi bir medya düzeni ile iyileştirmemiz lazım” dedi.

Yayınlanma: 25.03.2016 - 05:12
Abone Ol google-news

Ulusal ve uluslararası basın meslek örgütleri dün tutuklu gazeteciler için bir araya geldi. Tüm meslek örgütlerine Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davada dayanışma çağrısı yapıldı.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan “Habere Özgürlük Kampanyası” kapsamında ulusal ve uluslararası basın meslek örgütleri temsilcileri dün akşam Cağaloğlu’ndaki Burhan Felek Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dündar, dayanışmadan çok mutlu olduğunu belirterek, “İçeride yattığımıza değdi diyorum. En çok uğraşmak zorunda kaldıklarımız gazetecilerdi. En büyük yalan haberleri onlar yaptılar. Yarınki (bugün) duruşma Anayasa Mahkemesi’nin varlığını sorgulatacak. Bu açıdan önemli. Bizi aşan bir değeri var yarın (bugün) verilecek olan kararın. Tüm toplumun özgürleşmesinden söz edilmesi gerekir. Yeni bir medyayı inşa etmemiz gerekir. Yarını konuşmaya başlamamız gerekir. Basının içler acısı halini yarın daha iyi bir medya düzeni ile iyileştirmemiz lazım” dedi.

Gül ise şu ifadeleri kullandı: “3 aylık hapis sonrası gördük ki çok daha dibe gitmiş bir medya düzeni içinde hayat damarları bulmaya çalışıyoruz. Yeni bir medya düzeni bulmalıyız. Türkiye’de medya ile birlikte düşünce hayatı da yavaş yavaş büyük bir tahribat altında. 3 akademisyenin tutuklanması son aşamadır.” TGC Başkanı Turgay Olcayto, bugün yapılacak MİT TIR’ları davasının duruşmasını anımsatarak tüm gazetecileri dayanışma içerisinde olmaya çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler