İzmir, Adana ve Hatay'da müdahale

Gezi protestoları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Adana, İzmir ve Hatay'da toplanan gruplara polis müdahale etti.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 09:40
Abone Ol google-news

Adana'da Berkin Elvan için düzenlenen eylem sonrası yolu trafiğe kapatarak yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemcilerin, ateşe verdiği üzerinde Ak Parti bayrakları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının asılı olduğu bir otomobil, TOMA'nın sıktığı su ile söndürülebildi. Atatürk Parkı'nda saat 18.00'de toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, bir süre marş söyledikten sonra, Atatürk Caddesi'ne çıkıp yolu kapatarak yürüyüşe geçti. Hükümet aleyhine slogan atarak yürüyen gruba, TOMA ve zırhlı akrep araçlarıyla müdahale eden polis, tazyikli su sıkarak dağıttı. Ara sokaklara kaçan eylemciler, Reşatbey Mahallesi 62003 sokaktaki üzerinde Ak Parti bayrakları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının asılı olduğu 01 BG 396 plakalı aracı ateşe verdi. Çevredekilerin hortumla su sıkarak müdahale etmeye çalıştığı yangın, polislerin anons ederek çağırdığı TOMA'nın sıktığı tazyikli suyla söndürüldü. Polis ekipleri, kullanılamaz hale gelen otomobilde inceleme yaptı.

BERKİN ELVAN İÇİN YÜRÜDÜLER

İzmir'de Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından protostoların 3'ncü gününde de, gençler onun için yürüdü. Grup, polisin müdahalesiyle dağılırken, 22 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de Berkin Elvan yürüyüşüne müdahale - VİDEO

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan protestocu grup, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık bin kişilik grup, burada slogan atıp polise tepki gösterdi. Bu sırada bazı göstericiler de polisin bulunduğu alana doğru iki molotof kokteyli attı. Bir süre slogan atan protestocular, çocuk göstericilerin yoğun olarak bulunduğunu gerekçe göstererek yürümeyeceklerini ve geri çekileceklerini açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre sonra ise polis TOMA'larla su sıkarak göstericilerin sokak aralarına doğru kaçmalarını sağladı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gündoğdu Meydanı'nda protesto yapılmasına da izin vermeyen polis, 22 kişiyi gözaltına aldı. Çevik kuvvet polisi, göstericilerin tamamen dağılmasının ardından ise, bekleme alanlarına döndü.

HATAY'DAKİ BERKİN ELVAN EYLEMİ 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Hatay'da Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen eylemler üçüncü gününe girdi. eylemde polisle göstericiler arasında çıkan çatışma yaklaşık 3 saat boyunca devam etti.

Hatay'da Berkin Elvan eylemi 3. gününde - VİDEO

Hatay'ın merkez Antakya İlçesi Uğur Mumcu Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Berkin Elvan için yürüyüş düzenledi. Ellerinde Berkin Elvan'ın fotoğrafları ve pankartlarla yürüyen eylemciler Armutlu Mahallesi boyunca hükümet aleyhine sloganlar atarak Gündüz Caddesi girişine yürüdü. Cadde girişine gelen grubun önü polis tarafından kesilerek dağılmaları yönünde anonslar yapıldı. Dağılın uyarılarına, havai fişek ve taş atarak cevap veren gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan grup tekrar bir araya gelerek cadde girişine çöp konteynırları ve çekyatlarla barikat kurarak ateşe verdi.
Polisle göstericiler arasındaki çatışmalar yaklaşık 3 saat boyunca devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler