Türk askerine vur emri verildi

Türkiye'nin Suriye sınırındaki birlikler alarma geçirildi. IŞİD'in Süleyman Şah Türbesine yapacağı olası bir saldırıya, Angajman kuralları çerçevesinde Şanlıurfa sınırına konuşlu Fırtına Öbüsleri ile karşılık verilecek.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 10:49
Abone Ol google-news

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan ve Suriye sınırları içinde yar alan Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu bölgenin çevresi El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri kontrolüne girmesinin ardından sınırda görevli Türk askeri teyakkuza geçti. IŞİD güçlerinin türbeye olası bir saldırı ihtimaline karşı, Türk askerine vur emri verildi.

 

Şener: İktidardan inmemek için savaş bile çıkartır

 

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçelerindeki sınır birlikleri teyakkuz durumuna geçirildi. Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyündeki 2. Hudut Taburu'nda konuşlu Fırtına Obüs toplarının yönü Suriye'ye çevrildi. Süleyman Şah türbesine yapılacak olası bir saldırı durumunda angajman kuralları uygulanacak. Saldırı durumunda 40 kilometre menzile sahip Obüs topları kullanılacak.

Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) Türkiye sınırındaki Rakka, Telabyad, Carablus gibi önemli sınır kentlerini kontrol altında tutuyor. Dünkü çatışmaların ardından Fırat Nehri üzerinde bulunan, Karakozak Köprüsü'nde kontrolünü sağlayan IŞİD, Suriye'de Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi ve Kilis, arasında kalan tüm bölgeyi kontrolü altına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler