Erdoğan'dan Dündar ve Gül'e destek olan konsoloslara: Siz kimsiniz ya?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetemiz genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcimiz Erdem Gül'ün davasınını görüldüğü Çağlayan Adliyesi'ne giderek destek olan konsoloslara demediğini bırakmadı.

Yayınlanma: 26.03.2016 - 12:11
Abone Ol google-news

<video:504900>

Can Dündar ve Erdem Gül gazetecilik yaptıkları için dün hâkim karşısına çıktı.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki duruşmayı milletvekilleri, yabancı diplomatlar, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izledi. Ulusal ve uluslararası gazetecilik meslek örgütleri de Dündar ve Gül’e destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda bu desteğe tepki gösterdi. Erdoğan'ın hedefinde Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için Çağlayan Adliyesi'ne gelen konsoloslar vardı. "Siz kimsiniz ya? sizin ne işiniz var ya?" diyen Erdoğan, "Dün bir gazetecinin mahkemesi vardı" diyerek Dündar ve Gül'ün casus değil gazeteci olduğunu da kabul etmiş oldu. Erdoğan şunları söyledi: 

"Yani diplomasinin de bir edebi var, adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisini yapabilecek kadar haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oyunun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemli. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin, halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte takip ediyoruz, görüyoruz."

Duruşmayı 10 ülkenin başkonsolosları izlemişti. Erdoğan'ın hedefindeki mahkemeyi takip eden temsilciler:
Almanya büyükelçisi, Fransa, Birleşik Krallık, Hollanda, İtalya, Belçika, Avusturya, Polonya, Suede, İsviçre, Kanada başkonsolosları, AB delegasyonu temsilcisi ve ABD elçiliği ve konsolosluğu temsilcileri

İşte Erdoğan'ı çıldırtan o paylaşımlar: 

İngiltere'nin İstanbul Konsolosu Leigh Turner Çağlayan Adliyesi'nden bu fotoğrafları paylaşmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon