Doktorlar alanlara çıkıyor

14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle hekimler bugün iş bırakarak alanlarda olacak...

Yayınlanma: 14.03.2014 - 10:52
Abone Ol google-news

14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimler bu yıl da alanlara çıkarak, “10 acil talep için” bir günlük iş bırakıp “G(ö)revdeyiz” diyecek...

Hekimler ve sağlık çalışanları, bugün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi önünden Çemberlitaş’taki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüyerek, kitlesel eylem yapacak. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, bu ve bundan sonraki 14 Mart’ta sağlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekmek için bir günü kendilerine ayıracaklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı, soruşturmalar açtı, soruşturmalar açarak hekimleri korkutamaz. Nitelikli sağlık hizmeti demek için her 14 Mart’ta aciller ve yoğun bakım dışında hasta bakmayacağız” dedi.

Sağlık çalışanları ve hekimler, bugün saat 10.30’da Çapa’daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi ana kapısı önünde toplanıp İl Sağlık Müdürlüğü kitlesel yürüyüş yapacak, acil talepleri duyurmak üzere basın açıklaması yapacak. Saat 13.00’te ise Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılacak ve “2014 yılı Hekimlik Bildirgesi” okunacak. Hekimler, 16 Mart Pazar günü saat 12.00’de de Tünel’de bir araya gelerek, Taksim Meydanı’na yürüyecek.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler