Ensar Vakfı'nı yalan haberlerle savundu: Bu olay Aziz Nesin Vakfı ve ÇYDD'de de oldu

Onlarca çocuğun tecavüze uğradığı Ensar Vakfı'nda dernek başkanı kendisini aklamak için yalan üstüne yalan söylüyor. A Haber'de canlı yayına katılan Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu bu sefer de ÇYDD ve Nesin Vakfı'na iftira attı.

Yayınlanma: 26.03.2016 - 12:53
Abone Ol google-news

A Haber'de canlı yayına katılan Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, "Bizim vakfımızda meyda gelen olaylar başka vakıflarda da oldu" diyerek Ensar Vakfı'nı aklamaya çalıştı. 

Dilberoğlu, vakfını kurtarmak için mahkeme ve doktor raporlarıyla çürütülen iddiaları gündeme getirdi. Dilberoğlu "Aziz Nesin Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı gibi kurumlarda bizim vakfımızda yaşanan olaylar yaşandı" dedi.

Dilberoğlu konuşmasında, "Bu olay daha önce de birçok vakfın başına geldi. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok fazla örnekleri var. Malesef çok yaygın bir suç. Ve de toplumda infiale sebep olduğu için burdaki istismarı kullanan çok fazla kötü niyetli kişiler var. Aziz Nesin Vakfı'nda daha önce böyle bir olay olmuştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde de ... Orada kalan kız öğrencilerimizin hiç yakışık olmayacak şekilde bir takım ifadelerle tecavüze... erkek askeri öğrencilerle birlikte olmaya yönlendirildikleri ile ilgili bir takim söylemler geliştirildi" dedi. 

Ali Nesin doktor raporlarıyla cevap vermişti 

Nesin Vakfı'ndaki tecavüz iddiası 2007 yılında gündeme geldi. Ancak soruşturma sonucunda tecavüz olayının yaşanmadığı ortaya çıktı.

Vakıf Başkanı Ali Nesin doktor raporları ile çürütülen tecavüz iddiası ile ilgili şunları söylemişti:

- Kız ögrencinin tecavüze ugrayip ugramadigi belirlendi mi?

Basinda çıkan haberlerin tersine birinci rapor olumlu cikti. Herhangi bir tecavuz bulgusuna rastlanmadigi gibi kizlar bakire ciktilar. Daha ayrıntılı ikinci bir inceleme yapildi. Sonuçlari bekleniyor. Yalan haberleri yayan ve yayımlayanların peşini bırakmayacagiz. Köy Enstitüleri de "fuhus var" iddiasiyla kapatiımıştı. Aynı senaryonun tekrarlanmasina izin vermeyecegiz.

ÇYDD DAVASINDA DİJİTAL VERİLER SAHTE ÇIKTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) davasının dayanağı dijital dökümanın sahteliği bilirkişi raporlarıyla kanıtlandı. Vakıfta kalan, üç kız bekaret kontrolünden geçirildi. Raporlarda ve ifadelerde söz konusu iddiayı doğrulayan bir bulgu ortaya çıkmadı.

Vakıf Başkanı Ali Nesin doktor raporları ile çürütülen tecavüz iddiası ile ilgili şunları söylemişti:

- Kız ögrencinin tecavüze ugrayip ugramadigi belirlendi mi?

Basında çıkan haberlerin tersine birinci rapor olumlu cikti. Herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Daha ayrıntılı ikinci bir inceleme yapıldı. Sonucları bekleniyor. Yalan haberleri yayan ve yayımlayanların peşini bırakmayacagız. Köy Enstituleri de "fuhus var" iddiasiyla kapatilmisti. Ayni senaryonun tekrarlanmasina izin vermeyecegiz.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler