CHP İl Başkanı'na saldıran 3 kişi tutuklandı

Düzce'de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Yayınlanma: 27.03.2016 - 14:01
Abone Ol google-news

Dün saat 14.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın kullandığı otomobile arkadan gelen başka bir otomobil çarptı.
 
Araçtan inen Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın, 'Sen vatan hainisin' diyerek Tozan'a saldırdı. Tozan, aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle yere düşerken, 2 saldırgan araçlarına binip kaçtı. Olayın ardından Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anını ilişkin cep telefonuyla çekilen videoyu, 'Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz.
 
Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Birgün birinizi, bir gün hepinizi' notuyla Facebook hesabında paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen üç şüpheli tutuklandı.
 
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ifade edilerek şöyle denildi:

"Düzce ilindeki CHP İl Başkanı 26 Mart 2016 günü 14.30 sıralarında ilimiz Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir market önünde darp edildiği, meydana gelen olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanıldığı, olayın meydana geldiği yerde tüm delillerin titizlikle toplandığı aynı zamanda olaya ilişkin tüm kamera kayıtlarınının incelendiği, olayın şüphelileri olarak değerlendirilen ve tüzel kişiliğe haiz olan Osmanlı Torunları Yardımlaşma Dayanışma ve Geliştirme Derneği Dernek Başkanı olan İ.Ü. ile aynı derneğe üye oldukları beyan edilen R.A. ve C.C. isimli şahısların Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile kolluk birimlerince kısa bir süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındıkları ve kolluktaki ifadelerinin ardından 27 Mart 2016 günü adliyeye sevk edildikleri şüphelilerin savcılıktaki ifadelerinin ardından şüpheliler İ.Ü., R.A. ve C.C.'nin 5237 sayılı TCK'nın 86/1 maddesi gereği ayrıca şüpheli İ.Ü.'nün yine 5237 sayılı TCK'nın 213. maddesi gereği tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildikleri, şüpheliler Sulh Ceza hakimliğinde yapılan sorgularının ardından tutuklandı."
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler