Çiçek, fezlekeler için tarih verdi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'i 19 Mart'ta olağanüstü toplantıya çağırdı.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 13:53
Abone Ol google-news

Meclis, 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekeleri 19 Mart Çarşamba günü saat 15.00'da olağanüstü toplanarak görüşecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP'nin bu yöndeki talebini değerlendirdi. Genel Kurul'un, 19 Mart Çarşamba günü toplanması çağırısı yapan Çiçek'in, aynı tarihlerde yurt dışı programından Türkiye'ye dönecek.

 

DOSYALAR SORUŞTURMA KOMİSYONU TOPLANTISINDAN SONRA AÇILACAK

Meclis Genel Kurulu'nda, eski bakanlarla ilgili fezlekeler "Başkanlık sunuşu" olarak okunacak. Ancak, dosyanın ayrıntılarına girilmeyeceği öğrenilirken 55 milletvekilinin önergesiyle soruşturma komisyonu kurulursa o zaman milletvekillerinin incelenmesine açılabilecek.

 

AKP TBMM BAŞKANI'NA, "DOSYALARI İADE ET" ÇAĞRISI YAPTI

Meclis, 4 eski bakanla ilgili fezlekeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantıya hazırlanırken, AKP ise bakanlarla ilgili dosyaların iade edilmesi gerektiği görüşünde. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sabah saatlerinde bir kez daha Meclis Başkanı Çiçek'le görüştü. Elitaş, Çiçek'e 4 eski bakanla ilgili dosyaların savcılığa iade edilmesi gerektiğini iletti.

 

ÇİÇEK AKP'NİN TALEBİNE OLUMLU YANIT VERMEDİ

Çiçek'in ise AKP'nin talebine yanıt vermediği ve dosyaları iade etmeyeceği ancak, soruşturma komisyonu kurulana kadar da dosyalarla ilgili gizliliğin süreceği kaydedildi.

Genel Kurul'da eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili fezlekeler okunacak. Çarşamba günü Genel Kurulu'da sadece fezlekelerin Meclis'e gönderildiği, fezlekelerin kime ait olduğu yani bakanların isimlerinin okunacağı, iddiaların ayrıntılarına yer verilmeyeceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler