ABD'den Türkiye uyarısıyla ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Adana, İzmir ve Muğla’da bulunan Amerikalı personelin bu şehirlerden ayrılmaları için yapılan uyarının özel bir terör tehdidine dayanmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 29.03.2016 - 23:53
Abone Ol google-news

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Türkiye’nin bazı şehirlerindeki ABD personeli için yapılan uyarılara ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, "Uyarı, belli bir kuruma ya da bölgeye yönelik belli bir grup tarafından yöneltilen tehdit sonucu yapılmadı." dedi. Uyarının Türkiye'deki güvenlik durumu hakkında sonhaftalarda yapılan analizler sonucunda alındığı belirten Kirby, analizlerini Pentagon ile de paylaştıklarını ve kurumlar arası istişareler sonucunda bu kararın verildiğini söyledi.

Kirby, "Bu karar oradaki insanların temkinli olmaları ve güvenliklerini en iyi şekilde sağlamak için alınmıştır." şeklinde konuştu. Kararın zamanlamasına ilişkin yöneltilen soru üzerine Kirby, “Bu kararın alınması birkaç haftayı buldu.” dedi.

ABD Savunma Bakanlığından İncirlik Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki personele, yakınlarının "devam eden güvenlik endişeleri" nedeniyle bölgeden ayrılmaları emri gönderilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı da 29 Mart'tan geçerli olmak üzere Adana’daki ABD Konsolosluğu çalışanları ile İzmir ve Muğla’daki ABD hükümeti çalışanlarının ailelerinin bölgeyi terk etmelerini istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler