Diyarbakır'da polise bombalı araçla saldırı: 7 şehit, 27 yaralı

Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunun Otogar Mevkii'nde polis servis midibüsü geçerken yol kenarındaki bomba yüklü araç infilak ettirildi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13'ü polis 27 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 31.03.2016 - 17:12
Abone Ol google-news

<video:507886>

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugünkü ziyareti öncesinde Diyarbakır’da zırhlı polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına bırakılan bomba yüklü aracın patlatılması sonucu, Polis memurları Alper Zor (45), Necdet Alıcı (48), Fatih Mehmet Ertuğrul (47), Mustafa Yiğitalp (46), Serkan Talay (36), Mustafa Karakaya (28) ve İlyas Kaygusuz (27) şehit oldu, 13’ü polis 14’ü sivil 27 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'da bombalı aracın bırakılma anı görüntüleri ortaya çıktı

Saldırı, kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi’nde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır’a başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüs, Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada, PKK’liler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Bomba yüklü araç büyük bir gürültüyle parçalanırken, zırhı midibüs ve çevredeki bazı araçlar büyük hasar gördü, binaların camları kırıldı. Yaralılar ambulanslarla kentteki olay yerine en yakın resmi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından Diyarbakır...

Nusaybin'de zırhlı araca bombalı saldırı: 2 şehit, 6 yaralı

Yüksekova'dan acı haber

Diyarbakır Valiliği açıklamasında saldırıya uğrayan zırhlı araçtaki polislerin başka illerden Diyarbakır’a geçici görevle geldiklerini belirtti.

Diyarbakır’da bulunan bakanlar Mahir Ünal ve Fatma Güldemet Sarı ile birlikte Vali Hüseyin Aksoy’dan bombalı saldırı ile ilgili bilgi alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı hepimize karşı yapılan bir saldırıdır. Biz Diyarbakır’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışırken, birileri de Diyarbakır’ı yakıp yıkmak için saldırıyor” dedi.

Saldırının Davutoğlu’nun, bugün gerçekleştirmesi beklenen Diyarbakır ziyareti öncesi yapılması dikkat çekildi. Sur’da incelemelerde bulunarak, Cuma namazını burada kentte kılmayı planlayan Davutoğlu’nun programında değişiklik yapacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler