Yargıtay, 8 yaşındaki kızını sevgilisiyle ilişkiye zorlayan anneye beraat verdi

Yargıtay, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda tartışma yaratacak bir karara imza attı.

Yayınlanma: 04.04.2016 - 06:22
Abone Ol google-news

Yargıtay, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda tartışma yaratacak bir karara imza attı. Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Düzce’de 8 yaşındaki kızını birlikte yaşadığı A.G. ile ilişkiye girmeye zorlayan, bu amaçla kızını döven ve cinsel içerikli film izleten anne F.Ü.’ye “cinsel istismar suçuna teşebbüs” suçundan verilen 9 yıl 4 aylık hapis cezasını bozdu. Kararda, sanıkların eylemlerinin “hazırlık aşamasında kaldığı ve teşebbüs aşamasına ulaşılmadığı” vurgulandı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da dairenin bu kararını onadı. Bu karar sonrası yeniden yapılacak yargılamada her iki sanık beraat edecek.

Dava dosyasına göre olay 2011 yılında Düzce’de yaşandı. Evli ve üç çocuk annesi F.Ü.’nün aynı işyerinde çalıştığı A.G. ile evlilik dışı ilişkisi başladı. A.G. bir süre sonra F.Ü.’ye “Beni ne kadar seviyorsun, öz kızını yatağıma koyabilir misin?” diyerek, 8 yaşındaki kızı ile ilişkiye girmek istediğini söyledi. Bu sözler üzerine harekete geçen F.Ü., öz kızını sevgilisi ile ilişkiye girmesi için ikna etmeye çalıştı. Kızına porno içerikli görüntüler izleterek oyunmuş gibi olayı anlatan F.Ü., ikna olmayan kızını da uzun süre darp etti. Gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri ikilinin telefon trafiğini takibe alınca 8 yaşında küçük kıza kurulan tuzak ortaya çıkarıldı.

Jandarma görüşmeleri kayda aldı

İkili arasında geçen ve teknik takibe takılan bazı görüşmeler şöyle:

A.G.: Beni ne kadar seviyorsun, öz kızını yatağıma koyabilir misin. Bu kadar seviyor musun?

F.Ü.: Seni çok seviyorum, yaparım. Ama canını yakmayacaksın.

A.G.: Tamam dikkat ederim. Gecelik giydirmeyi unutma.

A.G.: N'aptın ikna edemedin mi? Çocuğu sık, bunalt, burnundan fitil fitil getirt. Kocana uyku ilacı ver, eve geleyim, orda yapalım.

F.Ü.: Kocamı uyuttum ama evden çıkmıyor bu. Dövdüm yattı zıbardı. Okuldan mı alsan n'apsan?

A.G.: Nereye götüreyim, ormana, evime ya da yol kenarı bir yere? 

Mahkeme 9 yıl hapis verdi

İkili arasındaki görüşme trafiğini dakika dakika takip eden Jandarma operasyon düğmesine basarak, F.Ü. ve sevgilisi A.G.'’yi gözaltına aldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tutuklanan iki isim hakkında “çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” suçundan dava açıldı. Düzce Valiliği de F.Ü.'’nün 3 çocuğunu koruma altına aldı. Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklardan F.Ü., “Onu oyalamak için böyle görüşmeler yaptım. Hiçbir zaman kızımı yanına göndermeyecektim. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” dedi. Mahkeme her iki sanığı da “çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” suçundan mahkum etti. Mahkeme iki sanığa 9 yıl 4 ay 15’er gün hapis cezası verdi. Bu karar sanıklar tarafından temyiz edildi.

Yargıtay’dan skandal bozma

İtirazı görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, sanıkların beraat etmesi gerektiğini bildirdi. İkili arasında küçük çocuğu cinsel ilişkiye ikna etmek için telefon görüşmelerinin yapıldığının tespit edildiği belirtilen kararda, dinleme kayıtları dışında sanıkların mağdureye yönelik cinsel olarak değerlendirilebilecek bir eylemde bulunmadıkları öne sürüldü. Kararda, “Cezalandırılmalarına yeter, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı, sanıkların eylemlerinin çocuğun cinsel istismarı suçunun hazırlık hareketleri niteliğinde bulunduğu, teşebbüs aşamasına ulaşamadıkları anlaşılmakla her iki sanığın da beraatlarına karar verilmeliydi” denildi.

Ceza Genel Kurulu da onaydı

Yerel Mahkeme, bozma kararına direndi. Bu gelişme üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Genel Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu. Böylece 14. Ceza Dairesi’'nin bozma kararı kesinleşmiş oldu. Bu karar sonrası yenilenecek yargılamada her iki sanık da beraat edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler