KCK: AKP muhatabımız değildir

Dünya ve Türkiye gündemine ilişkin kapsamlı bir deklarasyon yayınlayan KCK Yürütme Konseyi, “AKP artık muhatabımız değildir” dedi.

Yayınlanma: 15.03.2014 - 19:39
Abone Ol google-news

Dünya ve Türkiye gündemine ilişkin kapsamlı bir deklarasyon yayınlayan KCK Yürütme Konseyi, “AKP artık muhatabımız değildir” dedi.

 

AKP’nin yaşanan siyasal krizi demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümüyle aşması gerekirken, hegemonik zihniyetle daha baskıcı politika ve uygulamalara yöneldiği ileri sürülen deklarasyonda şöyle denildi: “Köklü siyasal, sosyal, kültürel ve uluslararası boyutu olan Kürt sorunu ancak radikal demokratik adımlarla çözüleceğinden, AKP gibi hegemonya peşinde koşan bir hükümetin bu sorunu çözemeyeceği anlaşılmıştır. Bu açıdan da AKP hükümeti ‘Önder Apo’nun başlattığı ve hareketimizin de başarıya ulaşması için büyük çaba harcadığı demokratikleşme hamlesinin muhatabı olmaktan çıkmıştır.”

 

İç ve dış hegemonik güçlerin demokratik devrimci güçlerin etkili hale gelmemesi için CHP ve Fethullahçılar üzerinden AKP hükümetini aşıp yeni hegemonik bir hükümet kurmayı hedeflediği öne sürülen deklarasyonda, “Halk güçleri dış güçlerin yeni hegemonik ve antidemokratik bir iktidarı halkın başına musallat etmesine müsaade etmemeli ve buna fırsat vermemelidir. Türkiye halkları, Kürt halk önderinin başlattığı sürece yüzde 80 oranında destek veriyorsa, bu desteği demokratik Türkiye’nin gerçekleştirilmesine vermektedir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler