Yiğit Bulut hakkında inceleme başlatıldı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İş Bankası ile ilgili açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut hakkında inceleme başlattı.

Yayınlanma: 04.04.2016 - 21:19
Abone Ol google-news

Yiğit Bulut’un İş Bankası ile ilgili sözlerinin yer aldığı program görüntülerinin yanı sıra gazete kupürleri de toplanıyor. SPK uzmanları, toplanan delillerin ardından rapor hazırlayıp Yiğit Bulut’la ilgili soruşturma sürecini başlatmaya hazırlanıyor.

EL KONULMASINI İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber’de İş Bankası’na el konulması gerektiğini belirtmişti. 19 Ocak 2016’te devlet kanalı TRT’de İş Bankası’na el konulması gerektiği yönündeki açıklamaları kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Bulut’la ilgili başta İş Bankası olmak üzere çok sayıda vatandaştan da SPK’ye ihbar ve şikayet gitmişti.

KANUNEN SUÇ

Erdoğan’ın başdanışmanı Bulut’un İş Bankası ile ilgili açıklamaları suç teşkil ediyor. Sermaye Piyasası Kanunu’nun ‘piyasa dolandırıcılığı’ başlıklı 107. Maddesi’nin ikinci fıkrasında yer alan “Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayanlar iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” hükmü bulunuyor. SPK’nin hazırlayacağı raporla suç duyurusunda bulunması gerekiyor.

TBMM’DE DE GÜNDEME GELDİ

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yiğit Bulut’un TRT Haber’de İş Bankası’na el konulmasına yönelik açıklamasıyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır TBMM’ye soru önergesi verdi. Önergede, “Hükümetinizin kontrolündeki kanalda İş Bankası’nın kapatılması konusunda mesaj veren kişi hangi sıfatla bu açıklamayı yapmıştır? Cumhurbaşkanının ekonomiden sorumlu başdanışmanı olarak yapmışsa işlediği suçtan dolayı nasıl bir süreç işleteceksiniz? Hakkında, soruşturma açtıracak mısınız? Manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiğini düşünüyorsanız Yiğit Bulut denen kişinin veya yakınlarının İş Bankası’ndan aldığı hisse var mıdır? Araştırılması için talimat verecek misiniz?” sorularını yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler