Öğrenci avında ihbar hocadan

Mimar Sinan Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ın kendisinden ders almak istemeyen öğrencileri ihbarı üzerine evleri basılarak gözaltına alınan 25 kişiden 17’si savcılık tarafından serbest bırakıldı. 8 öğrenci ise bugün adliyeye getirilecek. Öğrenciler Keskinkılıç hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 06.04.2016 - 22:50
Abone Ol google-news

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde (MSGSÜ) dersi boykot edilen öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ın intikamı acı oldu. Keskinkılıç, kendisinden ders almak istemeyen öğrencileri, iki yıl sonra ‘bölücü, terörist’ diyerek polise ihbar etti. Şafak baskınıyla evleri basılan öğrenciler dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Gözaltına alınan 25 öğrenciden, 17’si savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 8’i ise bugün adliyeye getirilecek.

Öğrencilerin anlatımına göre olay, iki yıl önce, Keskinkılıç’ın bir kadın öğrenciyi kahkaha attığı gerekçesiyle aşağılaması üzerine başladı. Akademisyenin ayrımcı sözlerine öğrenciler tepki gösterdi. Derslerinin kaldırılması için imza kampanyası başlattılar. Akademisyeni boykot ederek, derslerine katılmadılar. Hakkında disiplin soruşturması açılan Keskinkılıç, okuldan uzaklaştırıldı. Keskinkılıç rektörlüğün soruşturması sırasında aleyhinde ifade veren öğrencileri tek tek tespit etti.

Öğrenciler hakkında başlatılan soruşturmada ise gizlilik kararı var. Keskinkılıç’ın, okulda kendisine yakın olan öğrenciler aracılığıyla, imza veren öğrencilerin fotoğraflarını çektirdiği, o fotoğrafların da dosyaya konulduğu belirtildi. Dosyada bir de gizli tanık ifadesi yer alıyor. Gizli tanığın, öğrenciler hakkında, Kürt ve Alevi olduklarına dair ifade vermiş.

Aileler ise suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Tuğçe Karabalık’ın ailesi de yaşananlara isyan etti. Baba Ekrem Karabalık, “Kızım gözaltına alındığı sırada evimizin üzerinde helikopter geziniyordu. Ayağı kırıktı. Raporlu olmasına rağmen gözaltına aldılar”dedi.

 

Yasadışı eylemle suçlandık

Soruşturma sonucu serbest bırakılan Edebiyat Bölümü öğrencisi Cemre Yurtseven, “Bir hocanın sözü ile 25 kişi gözaltına alındı. İçerde bize Keskinkılıç’la ilgili sorular sordular. Bir de gizli tanık varmış” ifadelerini kullandı. Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ayça Yıldız ise “Yasadışı eylemlere katılmak ile suçlandık. DHKP-C şehitlerini anma gibi şeyler soruldu”diye konuştu. Keskinkılıç, öğrenciler gözaltına alındıktan sonra, sosyal medya hesabından, “Şüpheniz olmasın, herkes benden ‘hak’ ettiğini alır!” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler