Arabalı vapur kazasında tutuklama istendi

1 çocuğun öldüğü arabalı vapuru kazasıyla ilgili olarak gemi kaptanı dahil 3 kişi "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla mahkemeye sevkedildi. Savcı 3 şüphelinin de tutuklanmasını istedi.

Yayınlanma: 16.03.2014 - 16:06
Abone Ol google-news

Sirkeci'de bir kişinin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı arabalı vapuru kazasıyla ilgili gemi kaptanı Erkan Atalay İm'in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Kaptan Erkan Atalay İm'in de aralarında bulunduğu 3 kişi savcıya kazaya ilişkin ifade verdi. Savcı, ifadelerinin ardından gemi kaptanı Erkan Atalay İm'de dahil 3 kişiyi 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etmişti. 

3 kişi serbest bırakıldı

1 çocuğun öldüğü arabalı vapuru kazasıyla ilgili olarak gemi kaptanı dahil 3 kişi sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Gemi kaptanına yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

İDO facianın ardından "kamera yok" dedi ama...

5 yasindaki bir çocuğun ölümü, 1'i agir 3 kisinin yaralanmasıyla sonuçlanan arabalı vapur faciasının yaşandığı iskelenin kamerayla izlenmediği belirtildi.
 
İDO yetkilisi araçların arabalı vapura bindikleri alanı kaydeden kamera sistemlerinin olmadığını söyledi. Oysa bugün sıradan bir hareketliliğin yaşandığı Sirkeci iskelesinde kaydedilen görüntülerde söz konusu vapurların en riskli yeri, kapağın üstünü gözleyen kameralarla donaltıldığı görülüyor. Bu kameraların faciaya yol açan nedeni kesin olarak ortaya koyacak kadar etkili yerlere yerleştirildikleri görüldü.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler