Tartışmalı bakanlık psikolog kadrosunu iptal edip 25 din görevlisi aldı

Son dönemde yaşanan tartışmalarla gündeme gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 37’şer kişiden oluşan psikolog ve çocuk gelişimci kadrosunu “ihtiyaç yok” diyerek iptal etti. Bakanlık bunun yerine ‘ihtiyaç’ duyulan 25 din görevlisi, şoför, tekniker gibi kadrolara alım yaptı.

Yayınlanma: 08.04.2016 - 16:05
Abone Ol google-news

Bakan Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtladı. Ağbaba, Bakanlar Kurulu kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda kadro değişikliğine gidildiğini belirtti. Bu kararla bakanlıktaki mevcut 37 psikolog, 37 çocuk gelişimci ve 12 fizyoterapist kadrosunun iptal edildiğine işaret etti. Ağbaba önergesinde din görevlisi istihdamındaki  amacın ne olduğunu ve psikolog, çocuk gelişimci kadroların görevlerinin imamlara mı yaptırılacağını sormuştu.

Bakan Ramazanoğlu ise verdiği yanıtta, kadroya alınan imamların görevlendirildikleri birimlere göre görev ve sorumluluklarının değiştiğini kaydetti. Ramazanoğlu, “Kurum içi görevde yükselme ve unvan değişikliği ile KPSS sonucuna göre alınacaklar için hazırlık amacıyla kullanılmayan kadrolar iptal edilerek ihtiyaç duyulan kadrolar alınmıştır” dedi.

Ramazanoğlu, taşra teşkilatında 121 merkezde 17 olmak üzere 138 din görevlisi istihdam edildiğini belirtti. Taşrada bin 18 merkezde 13 olmak üzere toplam bin 31 psikoloğun, taşrada 472 ve merkezde 5 olmak üzere 477 çocuk gelişimcinin istihdam edildiğini belirten Ramazanoğlu, taşrada 194 fizyoterapistin görev yaptığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler