Açıköğretim Fakultesi - AÖF sınav giriş belgesi çıkarma nasıl yapılır? -2016

Açıköğretim Fakultesi (AÖF) bahar dönemi vize sınavları 16-17 Nisan tarihinde başlıyor. AÖF sınav giriş yerleri ve AÖF giriş belgesi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yayınlanma: 09.04.2016 - 12:51
Abone Ol google-news

2015-2016 AÖF bahar dönemi vize sınavları 16-17 Nisan tarihlerinde yapılacak. Sınav giriş belgelerinin adreslere gönderilmediği AÖF için giriş belgesi almak ve giriş yerlerini görmek isteyen adaylar, haberimizden bu belgelere erişebililirler.

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Açıköğretim Fakültesinde eğitimine devam eden yüzbinlerce adayın beklediği AÖF bahar dönemi sınavları için giriş yerleri açıklandı. 16-17 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak olan AÖF bahar dönemi vize sınavları için sınav giriş yerlerine AÖF'ün resmi sitesinde yer alan öğrenci giriş ekranına, E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve şifre ile giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfadaki üst bölümde yer alan bilgilendirme paneli veya Sınav İşlemleri sekmesinden öğrenebilirsiniz.

AÖF SINAV GİRİŞ YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVDA HANGİ ÜNİTELERDEN SORUMLU OLUNACAK?

Sınavda öğrenciler için kolaylık sağlamak isteyen Anadolu Üniversitesi, web sitesi üzerinden sınava girecek öğrenciler için ünite sorumluluklarını bildirdi. Önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları da dahil 70 program bu üniteleri kontrol edebilecek.

SORUMLU OLDUĞUNUZ ÜNİTELERİ KONTROL ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

SINAVDAN GEÇER NOT ALMAK İÇİN EN AZ 50

Harf Notu   -  Katsayısı
84 – 100       AA 4,00 Geçti
77 – 83         AB 3,70 Geçti
71 – 76         BA 3,30 Geçti
66 – 70         BB 3,00 Geçti
61 – 65         BC 2,70 Geçti
56 – 60         CB 2,30 Geçti
50 – 55         CC 2,00 Geçti
46 – 49         CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45         DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39         DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32           FF 0,00 Kaldı

2016 AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

HAKKARİ,MARDİN VE ŞIRNAK'TA SINAV ERTELENDİ

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), 3 kentte 16-17 Nisan tarihlerinde yapılması gereken Açıköğretim sınavlarını ertelediğini duyurdu.

Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin cep telefonlarına gönderilen SMS'te: "16-17 Nisan 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı Hakkari, Mardin ve Şırnak illerinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ek bilgi daha sonra verilecektir." açıklamasında bulundu. 14 Mart tarihinden bu yana Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova ve Şırnak il Merkezinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

AÖF'DE MAZERET SINAVI YAPILIYOR MU?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

CEZAEVİNDE OLAN ADAYLAR SINAVA NASIL GİRECEK?

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler