Hakan Fidan ile Gülen görüşmüşler

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Fethullah Gülen'in Amerika'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görüştüğü iddia edildi.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 09:43
Abone Ol google-news

AKP ile cemaat arasındaki kavga devam ederken, Hürriyet gazetesi yazarı Metehan Demir tarafından çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Demir, bugün Hürriyet'teki yazısında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da görüştüklerini öne sürdü ve bu iddianın cemaatin önemli isimleri tarafından da seslendirildiğini söyledi.

TALİMAT BİZZAT ERDOĞAN'DAN

Görüşmenin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştiğini yazan Demir, "Yoğun gündemde arada kaynadı ama oldukça önemli bir başlıktı. Çünkü hükümet ile Gülen cemaati arasında mevcut savaşa giden yolda gerginliğin fitili MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 2012 Şubat'ında PKK ile Oslo görüşmeleri ve KCK ekseninde şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla ateşlenmişti" ifadelerini kullandı.

Demir, köşeyazısında şu ifadelere yer verdi:

"Peki öyleyse bu görüşme neden olmuştu? Konuyu araştırdım. Evet, görüşme Amerika'da gerçekleşmiş. Ama tamamen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı dahilinde. Görüşmede de Hakan Fidan tarafından devletin pozisyonu anlatışmış. Süreçte yaşanan rahatsızlıklar ifade edilmiş. Gülen de kendilerine yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu söylemiş. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da geçen ses Gülen ile bir araya gelmişti. Peki, Fidan- Gülen görüşme ya da görüşmeleri Pensilvanya'daki evde mi gerçekleştirdi? Amerika'daki kaynaklar görüşmenin evde olduğu konusunda şüpheli."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler